Handbal, Liga Nationala : JOCUL SORTII! CS Universitatea a pierdut, dar mai spera inca la Cupa Challenge


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – UCM Resita 28 – 31 (15-15)

Asteptata la Suceava cu interes maxim, partida dintre CS Universitatea Suceava si UCM Resita a consemnat o victorie categorica a handbalistilor lui Aihan Omer, scor 28-31.

Miza uriasa – obtinerea locului 5 care ofera dreptul de participare în Challenge Cup – si-a pus serios amprenta asupra evolutiei jucatorilor suceveni, care dupa un început bun de meci în care au reusit chiar sa se distanteze la trei goluri, scor 8-5 în minutul 8, s-au vazut foarte usor egalati. În minutul 12, Ciubotariu a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj pentru prima oara de la debutul întâlnirii, scor 9-9. Din acest moment, detinatoarea si finalista competitiei la care Universitatea Suceava înca mai viseaza sa participe, a trecut la cârma jocului. „Enclava” suceveana din lotul UCM-ului, formata din Irimescu, Rohozneanu, Ciubotariu si Pancu, completata de sârbii Butulija si Pasic si de portarul Ionescu, si-au mentinut avantajul de un gol pâna în ultimele doua minute ale primei reprize. Ignat si Tutu au punctat pentru universitari si sperantele renasteau în tribuna mult prea linistita de la LPS. La 15-14 pentru gazde, cu câteva secunde înaintea încheierii primei reprize, Pasic a marcat pe contraatac si astfel, cele doua echipe au intrat la vestiarea la egalitate.  

Handbalistii lui Petru Ghervan au început repriza secunda la fel de slab si l-au facut erou pe portarul Cristian Ionescu, cel care si în meciul tur a avut o prestatie excelenta. La conferinta de presa de la finalul meciului, Aihan Omer chiar a remarcat prestatia elevului sau, spunând ca „ evolutia lui este o surpriza si pentru mine”. În primele 5 minute ale partii secunde, oaspetii s-au distantat la trei goluri, scor 17-20. Ignat a mai marcat un gol, dupa care, timp de noua minute, „studentii” nu au mai înscris deloc. Ucemeristii nu au iertat lipsa de concentrare si ratarile din situatii clare ale sucevenilor si la jumatatea reprizei a doua conduceau deja cu 27-21.

Universitarii au încercat sa reduca din diferenta, însa nu au mai reusit mare lucru pâna la finalul meciului. Partida s-a încheiat cu victoria resitenilor, care au luat o optiune serioasa pentru ocuparea unui loc pe podium, în timp ce Universitatea Suceava a ratat ocazia de a-si asigura locul cinci.  

Calificarea în Challenge Cup depinde acum si de jocul rezultatelor, elevii lui Petru Ghervan având în continuare sanse de se clasa pe aceasta pozitie. În caz contrar, Bibirig&Co. mai au varianta locului sase, care ar aduce calificarea în cupele europene doar daca UCM Resita va câstiga finala cu austriecii de la Apla Hard.

Partida de miercuri, a contat pentru penultima etapa a Ligii Nationale de handbal masculin si s-a disputat mai devreme, întrucât UCM Resita va disputa pe 4 mai, prima mansa a finalei Challenge Cup. O finala în care sucevenii vor trebui sa tina pumnii strânsi ucemeristilor si în care Aihan Omer nu va putea conta pe serviciile lui Bojan Butulija, accidentat în confruntarea cu CS Universitatea.

În ultima etapa a actualei editii a Ligii Nationale, echipa locala se va deplasa pe litoral, unde vor înfrunta HCM Constanta, campioana  României în sezonul trecut.


Intră acum și în grupul de