Descinderi in forta pentru anihilarea unei retele de traficanti de migranti


Intră acum și în grupul de

13 persoane au ajuns în arest dupa mai multe descinderi în judetele Suceava si Botosani. Pentru reusita actiunii au fost angrenati peste 20 de cagulisti, jandarmi, politisti si procurori. Din câte se pare, reteaua anihilata în România avea legaturi cu o alta retea italiana distrusa în urma cu 3 saptamâni.

Nu mai putin de 18 persoane au fost prezentate miercuri dupa-amiaza în fata judecatorilor Tribunalului Suceava sub învinuirea de trafic de migranti.

Dintre acestia, 13 au fost retinuti pentru o perioada de 29 de zile. Pentru ceilalti 5 indivizi s-a luat hotarârea interzicerii parasirii tarii pe aceeasi perioada. Potrivit procurorilor, invinuitii fac parte dintr-o retea formata din zeci de persoane din cele doua judete vecine : Suceava si Botosani.

Prin intermediul acesteia, mai multi cetateni din Republica Moldova au fost dusi ilegal în Italia.

Pentru a putea ajunge în peninsula, doritorii erau nevoiti sa achite între 2 si 3.000 de euro.

În majoritate, arestatii sunt soferi de microbuze, care în cea mai mare parte nu faceau decât sa preia moldovenii din diferite locatii si sa-i transporte pâna la frontiera.

Totusi, în urma descinderilor si a perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate, mai multe carti de identitate, telefoane mobile si importante sume de bani.

Initial, în atentia procurorilor BCCO au intrat 36 de persoane, dar dupa o noapte întreaga de audieri, doar 18 au mai ramas.

În sarcina celor 18 inculpati s-a retinut comiterea infractiunilor de constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat în scopul savârsirii infractiunii de trafic de migranti.

Cercetarile sunt continuate pentru descoperirea întregii retele si nu este exclus ca pâna de sarbatori, un nou lot de suspecti sa dea ochii cu procurorii.  


Intră acum și în grupul de