Lansarea programului Myria Educational 2008 in scolile din Falticeni, un succes


Intră acum și în grupul de

În urma colaborarii dintre primarul municipiului Falticeni, Vasile Tofan si a partenerului ALTEX, s-a realizat extinderea programului Myria Educational 2008 si în scolile din Falticeni.  Soft-ul educational Myria a fost lansat în 2007 special pentru scolile din orasele României „de nivelul Falticeniului”, în parteneriat cu mari jucatori de pe piata IT,  Complet  Electro Serv SA  (CES), Microsoft România, SIVECO, AMD, ALTFACTOR.

Myria Educational a fost lansat oficial la Falticeni, miercuri 23 aprilie, constituindu-se într-un cadou inedit de Pasti, scolile falticenene cu program I – VIII urmând sa primeasca în urmatoarele zile, prin donatie gestionata de catre Primaria Falticeni, câte un calculator dotat cu soft-ul specific ciclului primar si gimnazial.  

„Evenimentul a beneficiat de o organizare pe masura, pornind de la publicitate, mape de prezentare, promovare locala, prezentare digitala, pâna la serviciile de catering care au însotit discutiile cu zecile de copii care au asistat la lansarea programului. Primarul Vasile Tofan a salutat initiativa ALTEX de a se apropia mai mult prin proiecte fata de comunitatea locala si s-a aratat încântat de acest program care vine în sprijinul activitatilor scolare din aria educationala, în special a acelor activitati care au ca scop sa faciliteze relatiile comunicationale între parinte si copil, o lacuna care se manifesta tot mai mult în ultimii ani”, se precizeaza într-un comunicat al Primariei Falticeni.  

La actiune au participat Octavian Birta din partea ALTEX  România, Petre Movanu – Microsoft si Bogdan Rogojina, reprezentant AMD. Daca aplicatiile programului gen jocuri, enciclopedii, rezolvarea exercitiilor de matematica, etc,  au fost pe placul copiilor, acestia nu au mai fost la fel de încântati atunci când a venit vorba de aplicatiile pe care le vor putea folosi parintii pentru a nu-i pierde în fata calculatorului.

„Vreti sa stiti exact ce site-uri acceseaza copilul dumneavoastra, în timp ce nu-l puteti supraveghea? Doriti sa cunoasteti cu cine a stat de vorba pe Messenger sau ce e-mail-uri a primit si a trimis? Cu ce jocuri si-a umplut timpul?, au fost întrebari care si-au gasit raspunsul în demonstratia de folosire a aplicatiilor programului Myria facuta de reprezentantul Microsoft România”, se mai mentioneaza în comunicat. 


Intră acum și în grupul de