Doar 7 farmacii sunt deschise in tot judetul de Sarbatorile Pascale


Intră acum și în grupul de

Doar cinci furnizori de servicii farmaceutice din municipiul Suceava si câte una din Câmpulung Moldovenesc si Radauti vor functiona de Sarbatorile Pascale. Farmaciile în contract cu CAS Suceava care au program de functionare în zilele de sarbatori legale sunt, în Suceava- Arsene, Remedia, Galenica, Casandra, Clorofila, în Câmpulung Moldovenesc -Juniperus, iar în Radauti- Avicenna.

Mai multe sectii ale Spitalului de Urgenta „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava îsi vor sista activitatea pe perioada Sarbatorilor Pascale, printre care Sectia de Recuperare Medicina Fizica si Balneologie , Compartimentul de Geriatrie, Dermato-venenrologie. Activitatea sectiilor, prin natura lor, implica pacienti cu afectiuni cronice, acesta fiind motivul principal pentru care vor fi închise de Pasti. Celelalte sectii ale Spitalului vor asigura linii de garda, astfel încât activitatea medicala sa aiba continuitate. „A doua zi de Paste, 28 aprilie, si ziua de 1 mai, care este foarte aproape de sarbatori sunt libere prin lege. În cele doua zile vor fi asigurate linii de garda la toate sectiile Spitalului, mai putin la cele pentru care am solicitat Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Suceava sistarea activitatii pâna la data de 5 mai”, a precizat directorul interimar al Spitalului Judetean Suceava, Doina Elena Ganea .

Medicii din cadrul Unitatii de Primire a Urgentelor vor lucra normal, la fel ca si medicii care asigura asistenta medicala stomatologica de urgenta. De asemenea, în zilele de Paste, Centrul de Dializa din cadrul Spitalului va efectua sedintele de dializa.

Nici ambulantierii nu se vor putea bucura de Sarbatorile Pascale. Daniel Martiniuc, directorul Serviciului de Ambulanta Suceava, a spus ca echipajele de urgenta de pe ambulante vor lucra normal. 


Intră acum și în grupul de