Incendiu puternic la Gura Humorului. Mansarda unei scări de bloc din centrul orașului a luat foc, iar incendiul s-a extins


Intră acum și în grupul de

Un incendiu  puternic s-a înregistrat miercuri seara în Gura Humorului unde o mansardă a unei scări de bloc din centrului orașului a luat foc, iar incendiul s-a extins, la ora publicării informației pompierii acționând pentru limitarea, localizarea și lichidarea incendiului.

Incendiul a afectat inițial mansarda din lemn a unei scări de bloc situat în spatele Catedralei din oraș, aceasta fiind afectată în totalitate pe o suprafață de circa 400 de metri pătrați, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

El a spus că focul s-a extins și la cealaltă scară aflată în apropiere, afectând mai mult de o treime din mansardă.

Găleată a menționat că se lucrează la limitarea, localizarea și lichidarea incendiului.

În zonă intervin pompieri de la mai multe unități de pompieri din județ.

Locatarii au fost evacuați, dar cinci persoane au transportate la spital intoxicate cu fum, sau cu atacuri de panică.

Primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, aflat la locul incendiului a declarat că alimentarea cu energie electrică și cu gaz natural în zona afectată a fost întreruptă.

El a menționat că incendiul este foarte puternic și că se încearcă limitarea acestuia.

UPDATE:

După opt ore de intervenție a pompierilor incendiul este aproape de lichidare și se lucrează la îndepărtarea elementelor de construcție afectate și de stingere a ultimelor focare.

Incendiul a afectat grav cele două scări de bloc, una cu 40 de apartamente și alta cu 28 de apartamente și au fost avariate alte apartamente.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a menținat că se află în curs de stabilire cauza incendiului.

CITEȘTE ȘI (FOTO VIDEO) Incendiu Gura Humorului: Au ars complet toate apartamentele de la mansarda unui bloc. 16 echipaje de pompieri au intervenit și au limitat incendiul la mansardă, au salvat o casă, blocurile din apropiere și Catedrala ortodoxă


Intră acum și în grupul de