Incendiu la Cabana Ilisesti, in a doua zi de Pasti


Intră acum și în grupul de

La nici doi ani, cabana Ilisesti a luat din nou foc luni, 28 aprilie, în jurul orei 10:25, din cauza efectului termic de la cosul de fum. Grupa operativa din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, Detasamentul de pompieri Suceava, garda de interventie Gura Humorului si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Ilisesti au intervenit cu opt autospeciale si un echipaj SIAMUD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la Hanul Ilisesti, din localitatea Ilisesti.

 

Când pompierii au ajuns la cabana, ardea intens acoperisul cladirii, existând pericolul de extindere la întregul han, anexe si fondul forestier din apropiere. Potrivit ISU „Bucovina”  Suceava, au fost imobilizati 4 ofiteri, 32 de subofiteri si echipaje de jandarmi si politie.

 

Incendiul a fost lichidat la ora 12.15, focul distrugând  acoperisul pe astereala din lemn, cu învelitoare tip onduline pe o suprafata de 1.500 mp.

 

În urma cercetarilor la fata locului, a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic de catre cosul de evacuare a fumului, neprotejat termic fata de materialele combustibile.

 

Pompierii au salvat 40 persoane ce se aflau în cabana , din fericire neexistând  victime omenesti. De asemenea, prin interventia echipelor s-au mai salvat anexele si fondul forestier din apropiere, în valoare de aproximativ 3.000.000 lei.
Pierderi materiale au fost estimate de proprietar la cca 200.000 lei (2 miliarde de lei vechi).


Intră acum și în grupul de