O casă din Volovăț, adăpostul de animale şi depozitul de furaje au ars, vineri, într-un incendiu


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari din Rădăuți, Suceava și Siret împreună cu pompierii voluntari din Volovăț au intervenit, vineri dimineața, cu cinci autospeciale, timp de peste patru ore pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o gospodărie din Volovăț.

La sosirea echipajelor pompierilor, ardeau generalizat casa şi anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la proprietăţile învecinate.

În incendiu au ars casa de locuit pe 80 de metri pătraţi, adăpostul de animale şi depozitul de furaje, construcţie corp comun, pe 100 de metri pătraţi, şi o anexă pe 40 de metri pătraţi, iar un cal a murit.

Au mai ars bunurile din locuinţă şi anexe, o tonă de furaje şi circa 50 de metri liniari de gard din lemn și s-au degradat o maşină de tocat furaje şi un motor electric.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de conductori electrici cu defecţiuni.

Prin intervenția lor pompierii au salvat cele două gospodării aflate în imediata apropiere.

Pompierii din Rădăuți au mai intervenit în vineri dimineața alături de lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Milişăuţi şi Iaslovăţ, cu şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Bădeuţi.

La venirea pompierilor, ardeau cu flacără acoperişul casei şi acoperişul unei construcţii corp comun (şură şi anexă) şi exista pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi la două locuinţe învecinate.

În incendiu au ars aproximativ 6 metri pătraţi din acoperişul casei de locuit, acoperişul construcţiei corp comun pe 360 de metri pătraţi, circa 5 tone de cereale, 2 tone de azotat de amoniu, un metru cub de cherestea şi 10 metri cubi lemn de foc.

Flăcările au degradat tâmplărie din PVC, două utilaje agricole, obiecte de mobilier şi altele.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat casa de locuit, o anexă şi cele două gospodării învecinate.

 


Intră acum și în grupul de