ISU Suceava: Sirenele vor suna miercuri în județul Suceava în cadrul unui exercițiu de alarmare. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară, săptămâna viitoare, un exerciţiu național pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă PROCIV 2017, iar miercuri sirenele vor suna în județul Suceava.

ISU Suceava arată că în perioada 18-21 aprilie a.c., în localități din țară, inclusiv în cele din judeţul Suceava, va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.

Astfel, potrivit programării,  miercuri, 19 aprilie, locuitorii judeţului Suceava vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10:00-12:00.

„Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență”, menționează ISU Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de