Inca o eleva din Suceava castiga concursul de eseuri a ANPC


Intră acum și în grupul de

Pentru a doua oara, Concursul de eseuri organizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor este câstigat de o suceveanca. Este vorba despre Daniela Samsonescu, eleva în clasa a IX-a B, la Colegiul Economic Dimitrie Cantemir, din  Suceava. Concursul a avut ca tema luna aceasta aflarea raspunsului la întrebarea: stim pe ce dam banii? Potrivit ANPC, toti copiii sunt convinsi ca nici ei, nici parintii lor nu acorda importanta adevaratelor informatii despre un produs cumparat, lasându-se influentati de ambalajul colorat, de „firma”, de reclama de care beneficiaza, de promotii, de pret si, poate în ultimul rând, de calitatea produsului.

„Iata de ce revenim cu ideea introducerii în scoli a materiei de studiu protectia consumatorilor, tocmai pentru a evita ca adultii de mâine sa nu stie sa-si aleaga produsele si, mai ales, sa ignore efectul acestora asupra sanatatii. Daniela Samsonescu ne-a povestit o întâmplare în urma careia a înteles binefacerile produselor naturale si a învatat o lectie: nu ambalajul si publicitatea îti vorbesc despre produs, ci eticheta. Puteti citi eseul Danielei pe pagina de internet a institutiei, www.anpc.ro”,  se precizeaza într-un comunicat de presa al ANPC.

Concursul de eseuri organizat pe pagina de internet a ANPC face parte din programul ANPC Junior si aduna, lunar, lucrari ale copiilor din toata tara, copii care îsi manifesta preocuparea pentru educatia lor în calitate de cumparatori. Motiv pentru care vom continua organizarea acestuia, încercând sa lamurim problemele si framântarile micilor consumatori, dar si pe ale parintilor acestora.

Tema eseului pentru luna mai este: Fructe proaspete sau energizante la cutie?

ANPC invita pe cei mici sa spuna ce aleg pentru a le da energie primavara aceasta. Lucrarile celor interesati sunt asteptate pâna pe data de 25.05.2008, pe adresa [email protected].

„Faptul ca doua luni consecutiv concursul a fost câstigat de tineri din Suceava denota pe de o parte talentul acestora, iar pe de alta parte interesul pe care l-am trezit în rândul elevilor. Ma bucura acest lucru. În viitor, îmi voi îndrepta în mod special atentia si catre alte categorii de consumatori considerati vulnerabili. În luna mai, voi organiza o întâlnire pe teme vizând protectia consumatorilor si cu asociatiile de pensionari din judetul Suceava. Aceste actiuni se încadreaza în efortul nostru permanent de a ne apropia de consumatori, de a ne cunoaste mai bine, de a le comunica drepturile pe care le au si de a-i consilia cum sa si le ceara. Vom continua, deasemenea, actiunile de consiliere a operatorilor economici. Eu îi privesc pe acestia ca pe niste parteneri împreuna cu care sa ne straduim sa satisfacem în cele mai bune conditii cerintele de siguranta si sanatate ale consumatorilor.

Nu în ultimul rând, vom avea în vedere si întâlniri cu autoritatile locale, întrucât primim sesizari de la cetateni, care revin în competenta primariilor sau Consiliilor Locale de pe raza judetului”, a precizat Elena Oanea, seful OJPC Suceava. 


Intră acum și în grupul de