Fată de 17 ani din Rădăuți, fără carnet, a murit după ce s-a răsturnat cu mașina pe un drum județean. Tânărul care i-a încredințat mașina a fost reținut


Intră acum și în grupul de

O tânără de 17 ani din Rădăuți care a condus, sâmbătă, un autoturism deși nu avea carnet a murit după ce mașina s-a răsurnat pe un drum județean.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă după amiaza, la ora 17.35, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208B, în sensul Hânţeşti către Bereşti, pe fondul vitezei excesive, carosabilul fiind acoperit cu balast și a lipsei de experiență, o fată de 17 ani, din municipiul Rădăuți, fără permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat pe cupolă, pe spaţiul verde din partea stângă a drumului.

În urma accidentului, fata aflată la volan a murit, iar trei pasageri din autoturism, un tânăr de 23 de ani  din comuna Hânțești, proprietarul mașinii, un localnic de 24 de ani şi o tânără de 18 ani din județul Botoșani, au fost răniți.

Cei trei pasageri au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru  ”ucidere din culpă”, ”vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, iar faţă de tânărul de 24 de ani, pentru comiterea infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând  să fie prezentat instanței de judecată  în vederea dispunerii unei măsuri privative de libertate.(N.B.)


Intră acum și în grupul de