O fabrică de componente electronice și o fabrică de bere urmează să se construiască în Suceava. Primarul Ion Lungu anunță că vor fi acordate facilități firmelor pentru realizarea de noi investiții


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în municipiu urmează să fie construite două fabrici și și-a exprimat bucuria că, încet-încet, se realizează investiții în producție.

”Încep, cât de cât, timid, și firme care vor să facă investiții în Suceava. Avem acum un studiu pentru un plan urbanistic de detaliu pentru o firmă care vrea să facă o fabrică de componente electronice. O altă fabrică, de capacitate mai mică, de bere, în spate la Denis”, a spus primarul.

Lungu a evitat să spună care sunt firmele care vor face aceste investiții în municipiu.

El a mai declarat că va propune în Consiliul Local un proiect de hotărâre pentru asigurarea unor facilități  pentru firmele care vor să investească în municipiu.

Lungu a spus că firmele vor în primul rând terenuri, dar această cerere nu poate fi satisfăcută mai ales că municipalitatea are un deficit de 250 de hectare.

Totodată, primarul a menționat că și la investiția anunțată de Capgemini la Suceava a existat o implicare a Primăriei.

El a spus că a avut două întâlniri cu reprezentanții firmei franceze în noiembrie și în martie și că aceștia arătau că erau în analiză alte două orașe din zonă, dar că au ales Suceava.

„Eu ca primar am garantat că le vom asigura transportul și tot ce este nevoie, că vom sprijini cu tot ce e nevoie. Deci un cuvânt important în venirea lui Capgemini la Suceava l-a avut și Primăria”, a mai declarat Ion Lungu.(N.B,)


Intră acum și în grupul de