Drumul DN 17 Sucevița-Vatra Moldoviței a fost închis circulației pentru a fi deszăpezit


Intră acum și în grupul de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că, începând cu ora 10:30, în judeţul Suceava, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire, a fost închis DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei.

Pe acest tronson de drum circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone era restricţionată de la ora 8:30.

Pe DN17, în Pasul Mestecăniş (spre limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud), sunt zone în care stratul de zăpadă măsoară unu-doi centimetri și se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Poliția recomandă șoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă.

De joi după amiaza de la ora 18 intră în vigoare un cod portocaliu de precipitații însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în Moldova, ninsori și strat de zăpadă consistent în zona Carpaților Orientali și Meridionali, intensificări ale vântului.

Astfel, în cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în zona de munte a județelor Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind zăpada.


Intră acum și în grupul de