Harșovschi explică noile propuneri de sensuri unice în Suceava: Pe bulevardul principal va fi cu sens unic dinspre intrare spre centrul orașului. Pe bulevardul George Enescu va fi sens unic înspre ieșirea din oraș

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a explicat, joi seara în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV care este varianta luată în calcul pentru introducerea de sensuri unice în municipiu.

Harșovschi a spus că sunt probleme în tot municipiul Suceava privind traficul rutier și că se analizează o variantă de introducere de sensuri unice pentru fluidizarea traficului.

El a arătat că se analizează un sens unic de la intrarea în municipiul Suceava ca sens de intrare, de la intersecția cu Calea Obcinilor până la sensul giratoriu din centrul orașului. Pe acest traseu vor fi trei benzi pe un sens, iar o bandă pentru autobuze și pentru urgențe în sens opus. Totodată, ar urma să fie amenajată și o pistă pentru biciclete.

De la sensul giratoriu din central orașului sensul invers va fi pe strada Nicolae Bălcescu, Mărășești, George Enescu, până la ieșirea din Suceava.

„Străduțele care fac legătura, strada Scurtă, strada Universității, Mărășești, Mihai Viteazu, vor fi puncte de legătură între cele două zone cu sens unic. Aceste străzi vor fi ori cu dublu sens, ori cu sens unic, în funcție de necesitățile oamenilor”, a spus Harșovschi.

El a arătat că cei care doresc să meargă cu mașina vor parcurge distanțe mai mari într-un timp mai scurt.

„Aceasta este o propunere”, a spus viceprimarul.

Harșovschi a menționat că prin aceste măsuri nu se câștigă foarte mult pentru trafic, dar că se câștigă locuri de parcare, pistă pentru biciclete și pistă pentru autobuze, mai ales că vor veni cele 40 de autobuze electrice.

”Vom avea un transport civilizat. Lumea nu numai că va fi motivată cu transportul public în comun, ci va fi și nevoită să meargă cu mijloacele de transport public, cu bicicleta sau cu motoscurterul”, a spus viceprimarul.

El a menționat că municipalitatea trebuie ca în acest proiect să țină cont de actuala infrastructură pentru că „municipiul Suceava a fost construit cum a fost construit”.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a subliniat că aceste sensuri unice pe bulevardele principale vor putea fi realizate doar în condițiile în care va fi funcțională varianta ocolitoare a municipiului Suceava dinspre Fălticeni spre Moara-Șcheia-Pătrăuți, proiect blocat de mai mulți ani.

”Nu putem să punem în aplicare acest proiect decât dacă e finalizată șoseaua de centură pentru ca traficul greu să fie scos în afara orașului”, a mai spus Harșovschi.(N.B.)