Consiliul Judetean ispitit cu cele mai tentante propuneri de investitii


Intră acum și în grupul de

   Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a anuntat, joi, ca o serie de firme importante din SUA si China si-au anuntat intentia de a investi în zona Centrului Economic Bucovina (CEBS), unde ar urma sa se înfiinteze o companie aviatica, firme de medicamente, fabrici de confectii, dar si una de asamblare a masinilor Toyota. Presedintele a spus într-o conferinta de presa, ca saptamâna viitoare, marti, reprezentanti ai acestor firme vor veni la Suceava pentru a discuta despre planul investitional si a precizat ca din discutiile preliminare, aceste firme din SUA si China doresc sa investeasca în modernizarea Aeroportului Suceava si sa deschida chiar si o companie aviatica pe care sa o denumeasca „Air Bucovina”.

El a aratat ca investitorii doresc sa finanteze reabilitarea pistei aeroportului si lungirea la 3.000 de metri, refacerea balizajului, modernizarea cladirii aeroportului, precum si constructia unor depozite de marfuri.  „Pe lânga modernizarea aeroportului, oamenii de afaceri din SUA si China au spus ca vor sa înfiinteze si 50 de linii aeriene, si sa doteze viitoarea companie cu 25-30 de avioane Boeing 747. Mai mult, se intentioneaza sa se aduca si avioane cargo, pentru transportul de marfuri din si spre China si SUA”, a mai declarat presedintele CJ Suceava. Mîrza a mai spus ca în situatia în care firmele respective vor executa aceste lucrari de modernizare, pe perioada derularii investitiei, la Aeroportul Suceava ar urma sa se organizeze un centru de instruire a pilotilor din zona asiatica, acestia urmând a fi specializati în aviatie economica si utilitara. Presedintele CJ Suceava a mai spus ca din discutiile avute, reprezentantii acestor firme sunt interesati sa investeasca în dezvoltarea unei zone economice în zona Centrului Economic Bucovina, amplasat lânga Aeroportul Suceava.
În zona acestui centru ar putea functiona sase firme de medicamente, mai multe fabrici de confectii, dar si o fabrica de asamblare a masinilor Toyota.  „Acestea sunt propunerile lor. În urma discutiilor pe care le vom avea saptamâna viitoare cu reprezentantii acestor firme, vom vedea care din aceste obiective vor putea fi realizate”, a declarat presedintele CJ Suceava. 

El a mai anuntat ca un consortiu de firme din SUA si China, SINOPEC, una dintre cele mai mari companii petroliere din China, si-a anuntat intentia de a investi în distributia de gaze în judetul Suceava, dar si în dezvoltarea unor afaceri imobiliare în judetul Suceava. Astfel, reprezentantii acestei companii au anuntat ca intentioneaza sa construiasca în Suceava nu 80 de blocuri, cu 20 de etaje fiecare, apartamentele urmând a avea suprafete de 140 de metri patrati.  „Acestea sunt intentiile lor, si vom discuta cu ei sa vedem în ce masura ele vor putea fi puse în practica”, a concluzionat presedintele CJ.


Intră acum și în grupul de