Harșovschi anunță instituirea parcării cu plată în zona centrală a municipiului Suceava: Unii lăsau mașina acolo și două săptămâni cu anunț de vânzare

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat, joi seara în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că în zona centrală a municipiului va fi introdusă plata parcării.

El a spus că în zona cuprinsă între Muzeul de Științe Naturale până la Banca Națională va fi parcare cu plată.

„E zonă reabilitată. Vrei să stai în zonă, dai un leu pentru o jumătate de oră după care pleci și lași pe altul. Nu lași mașina două-trei săptămâni cu anunț de vânzare pe ele așa cum s-a întâmplat”, a spus viceprimarul.

El a mai anunțat că municipalitatea intenționează să introducă parcări cu plată în zonele reabilitate unde cu preponderență nu sunt zone rezidențiale.

Viceprimarul a arătat că nu se intenționează introducerea de parcare cu plată în zonele rezidențiale.

„Nu poți impune unui om care stă acolo să plătească doi lei pe oră în condițiile în care alt sucevean care locuiește în altă parte nu plătește nimic pentru parcare”, a spus Harșovschi.

El consideră că nu este încă momentul pentru parcări de reședință plătite, menționând că a existat o perioadă în care a funcționat închirierea locului de parcare, dar că s-a renunțat din cauză că genera prea multe conflicte între proprietarii de mașini.

„Va trebui să găsim soluții să împăcăm pe toată lumea”, a spus viceprimarul.

Potrivit strategiei privin parcările din municipiul Suceava, se intenționează înființarea de parcări supraterane supraetajate cu până la 140 de locuri, dar și permise pentru rezidenți pentru parcarea pe stradă în zona de reședință.