Rautati intre…femei


Intră acum și în grupul de

Adolescentele au avut câte ceva de împartit de când lumea si pamântul. Dar mai nou, si femei în toata firea încep sa elibereze tot mai des fiara din ele. Acest nou cult al rautatii este determinat, în mare parte, de educatia primita în familie si în scoala. Specialistii spun ca acest tip de femei au fost învatate ca li se cuvine totul. Iar cand lucrurile nu stau asa cum si-ar dori, „rasfatatele” apeleaza la tactici agresive pentru a se asigura ca ajung acolo unde-si doresc.

Competitia în câmpul muncii
Studiile arata ca 87% dintre femei îsi aleg drept tinta a rautatii… alte femei. Iar competitia de la locul de munca genereaza rautate. Spre deosebire de barbati, femeile nu încearca sa semene cu cei pe care îi invidiaza sau sa-i înfrânga prin metode corecte. Ele aleg sa faca viata competitorului un calvar, scapând câte o „vorba buna” sefului, cum ca respectivul a întârziat la lucru sau stârnind printre colegi bârfe si zvonuri.

Internetul strica reputatia
Aparitia Internet-ului si înmultirea gadget-urilor electronice au sporit posibilitatile de a strica reputatia cuiva. Vechea vorba „mai bine taci, daca n-ai nimic frumos de spus”, s-a transformat în „daca n-ai nimic dragut de spus… sa auzim!” Partea avantajoasa a Internet-ului în situatii de felul acesta este caracterul anonim. Daca îti faci un cont de mail sau îti creezi un blog sub un pseudonim, poti flecari câte-n luna si-n stele despre „victima” ta, protejându-ti identitatea.

Cum pui la punct o fata rea

§                                 Fii rezervata. Daca îi dai replica la o rautate, va continua la nesfârsit. Daca o lingusesti, îi vei demonstra ca esti slaba sau lasa.

§                                 N-o lasa sa nege ca greseste. Atunci când arunca cu venin, spune-i: „Orice-ai zice tu, va trebui sa discutam despre asta!”

§                                 Fii directa. Ia-o deoparte si explica-i cu ce a gresit. E greu de crezut ca va accepta adevarul, însa trebuie sa afle parerea ta.

Cum sa NU fii o fata rea
Uneori, rautatea apare chiar si în cele mai sincere prietenii. Daca nu vrei sa fii o „scorpie”, încearca sa nu te tii de poante cu persoanele despre care stii ca nu gusta acelasi tip de umor ca si tine. Fii foarte atenta ce porecle dai; evita-le pe cele care se refera la aspecte „delicate”: greutate, (în) activitate sexuala, numarul fostilor, vicii sau familie.

§                                 „Întepaturi” ilare: sa-i spui amicei ca piesa favorita e plictisitoare, sa râzi de geanta ei sau s-o iei peste picior din prisma zodiei.

§                                 „Întepaturi” odioase: sa-i spui amicei ca inelul de logodna e nasol, sa-i dezvalui noului ei iubit ca are herpes, sa râzi de copilul unei prietene sau sa glumesti pe seama dependentei de alcool.

Iata câtiva factori care tind sa elimine instinctele rele:

§                                 Îndepartarea „gastilor acide”. Daca o femeie cu intentii negative nu dispune de un grup care sa-i tina isonul, probabil se va gândi de doua ori înainte sa-si împroaste veninul.

§                                 Despartirea de un baiat rau. Barbatii declanseaza foarte usor rautatea femeilor. Daca o tipa iese cu un barbat cu ochii în patru la … decolteuri, ea se poate confrunta cu sentimente de nesiguranta si vulnerabilitate, manifestând gelozie si dispret fata de femeile pe care le considera a fi pe placul iubitului „nelinistit”. Despartirea de un astfel de mascul poate calma spiritele, însa asta tine doar de ea.

§                                 Plata cu aceeasi moneda. Când o femeie rautacioasa nu primeste „rasplata” pentru comportamentul ei malitios, cu siguranta nu va sti cât de rau e sa fii victima. Un alt scenariu: daca altcineva – de pilda, seful de la serviciu – o pune la punct, îi va arata ca rautatea ei are consecinte negative.
Gasirea stabilitatii în viata. Atacarea altor persoane poate fi un scut împotriva nesigurantei. Odata ce „reaua” avanseaza în vârsta, îsi gaseste o ocupatie… normala sau se implica într-o relatie, nu va mai simti nevoia sa atace.


Intră acum și în grupul de