Tarom lasă să se înțeleagă că va modifica prețurile și va iniția curse naționale și internaționale de pe Aeroportul Suceava după restructurarea flotei


Intră acum și în grupul de

Ministerul Transporturilor a răspuns, luni, la interpelarea adresată ministrului Răzvan Cuc de deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor care a criticat politica Tarom legată de destinația Suceava, arătând că aceasta nu mai poate fi acceptată și căruia i-a transmis că această companie practică prețuri mult mai mari pe ruta București-Suceava în comparație cu ruta București-Iași și i-a cerut să mărească numărul de frecvențe pentru Suceava, dar și curse regionale spre Timișoara și Constanța.

În răspunsul prezentat în plenul Camerei Deputaților, reprezentantul Ministerului Transporturilor a explicat că ministerul nu poate interveni în actitatea companiei Tarom motiv pentru care a solicitat companiei Tarom un punct de vedere avizat privind solicitarea lui Nechifor.

Potrivit documentului prezentat în Parlament, Tarom arată că în acest moment, compania națională aviatică se află într-un susținut proiect de definire strategică privind rețeaua de rute internaționale operate, structura de costuri, structura de nave operate, politici tarifare și distribuționale, politici de produs care, într-un final vor răspunde preocupărilor exprimate în intepelarea lui Nechifor.

Tarom precizează că materializarea obiectivelor prezentate este condiționată de o serie de acțiuni a căror realizare este în plin proces,referindu-se la inițierea restructurării flotei Tarom.

„Precizăm că regiunea Moldovei se află sub cea mai mare atenție și preocupare a actualei conduceri Tarom în intenția armonizării necesităților și dinamicilor segmentelor de piață utile companiei naționale cu produse aviatice pe care le vom lansa și susține în piață”, se mai arată în răspuns.

Totodată, compania precizează că va informa privind noutățile produsului Tarom și cu gama produselor aviatice, „curse naționale, dar mai ales internaționale, dar și cu politicile tarifare ale companiei”.

Nechifor a apreciat că răspunsul primit este „politically correct”,

”Speranțe am și mâine voi mai purta discuții despre nevoia de noi destinații externe de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava. Deocamdată operăm în regim regulat doar cu Tarom și Wizz Air companii cu care am semnat contractele în perioada în care eram președintele Consiliului Județean”, a menționat deputatul sucevean Cătălin Nechifor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de