Lui Adrian Nastase nu ii displace sa fie contra-candidatul lui Traian Basescu

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat sâmbata, la Suceava, ca va accepta sa fie un contra-candidat al lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale din 2009, daca nu va exista un alt candidat mai bine plasat pentru a câstiga alegerile. „Daca nu va exista un candidat mai bine plasat pentru prezidentiale, atunci eu voi accepta sa fiu contracandidatul lui Traian Basescu. Pornim de la premisa ca Traian Basescu nu trebuie sa mai aiba un al doilea mandat. Este suficient cât a facut pâna în acest moment”, a spus Adrian Nastase într-o conferinta de presa.

Acesta a explicat ca strategia privind alegerile prezidentiale din 2009 trebuie privita pe doua planuri, unul ce va fi determinat de rezultatele ce vor fi obtinute în urma alegerilor locale si parlamentare si unul privind identificarea unei alternative la actualul presedinte. „Daca noi reusim sa câstigam alegerile locale sau sa obtinem un rezultat foarte bun, daca reusim sa gândim o strategie inteligenta, nu neaparat singuri, pentru alegerile parlamentare, vom putea sa generam o formula guvernamentala care va fi extrem de importanta pentru alegerile prezidentiale”, a explicat Adrian Nastase.  

Acesta a mentionat ca Traian Basescu trebuie oprit în a mai obtine un al doilea mandat. „Premisa de la care pornim este ca Traian Basescu trebuie oprit sa câstige un al doilea mandat, datorita lucrurilor care s-au întâmplat, datorita faptului ca România este blocata. Ea nu se poate moderniza în haos si scandal, nu poate sa-si desfasoare relatiile externe în mod convenabil”, a spus presedintele CN al PSD. Acesta a aratat ca pentru atingerea acestui scop trebuie gasita o strategie coerenta prin care sa fie oferita o alternativa foarte clara în ceea ce priveste o eventuala candidatura.

Adrian Nastase a spus ca una din solutii ar fi evidentierea mai multor variante la nivelul partidelor care au acest scop, iar o alta ar fi constituirea unei singure variante care sa fie agreata de cât mai multi. Acesta a mai aratat ca un alt element tine de deciziile ce vor fi luate de conducerea PSD în desemnarea candidatului.