Proiect inițiat de Dan Ioan Cușnir împreună cu Gheorghe Flutur ce vizează amenajarea unui traseu pentru biciclete din Suceava prin pădurea Mitocul Dragomirnei-Pătrăuți-Adâncata


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir împreună cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, au inițiat un proiect ce vizează amenajarea unui traseu pentru biciclete care să lege municipiul Suceava de zona împădurită Mitocu Dragomirnei-Pătrăuți cu întoarcere prin Adâncata.

Cușnir a spus, marți, în cadrul ședinței Consiliului Județean Suceava, că apreciază deschiderea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, la acest proiect, dar și disponibilitatea administratorului public Irina Vasilciuc care, în Săptămâna Mare, împreună cu angajați din CJ căutau soluții tehnice pentru acest proiect.

„Avem un loc care este aur”, a spus Cușnir care a arătat că pădurea de la Mitocu Dragomirnei-Pătrăuți se pretează pentru pentru sport, sănătate pentru bicicliști și a adăugat că trebuie legată această zonă de municipiul Suceava printr-un traseu de biciclete.

„Sunt oameni care merg la Sighișoara pentru trasee de biciclete care sunt cu mult sub ceea ce avem noi aici”, a spus Cușnir.

El a explicat că a apărut un ghid consultativ pentru proiecte ce vizează reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane unde se pot depune aplicații pentru construirea de piste de biciclete, măsuri de reducere a traficului auto, construirea de pasaje supra și subterane și că se pot accesa până la 10 milioane de euro, dar că este necesară o strategie integrată a orașului.

„Nu e vorba de piste de biciclete, ci de reducerea emisiilor de carbon, este un proiect pe termen mediu și lung pentru sănătatea tinerilor și copiilor din Suceava”, a spus Cușnir.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a completat arătând că a avut o discuție foarte aplicată cu consilierul Dan Ioan Cușnir pe această temă.

Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava

El a spus că au fost făcuți deja mai mulți pași pentru acest proiect și a menționat că se conturează un asemenea proiect pe Zona metropolitană între Suceava și Mitocu Dragomirnei-Pătrăuți-Adâncata pentru sunt luate în vedere circuite.

„Suceava e un oraș foarte aglomerat. Am avut această discuție. Suntem interesați să intrăm parteneri în acest proiect pentru că suntem liantul între localități și municipiul Suceava pentru sănătate, pentru problema tinerilor, pentru combaterea poluării”, a spus președintele CJ Suceava.

El a subliniat că Suceava are nevoie de un asemenea proiect.

„Simt că Suceava are nevoie de recreere și acest proiect este viabil și agreez acest tip de investiții pentru viitor”, a spus Flutur.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de