Primarul Sucevei, felicitat de reprezentanții Comisiei Europene pentru modul de pregătire a documentelor strategice în vederea accesării de fonduri europene pe finanțarea 2014-2020


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, miercuri, la Piatra Neamț, la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est la o întâlnire a primarilor reşedință de județ din regiune, cu reprezentanți ai Comisiei Europene. El a spus că a fost felicitat de reprezentanții comisiei, pentru stadiu în care municipalitatea suceveană se află cu pregătirea documentelor strategice (SIDU şi PMUD), dar  şi pentru strategia de transport electric în Suceava.

„Am ridicat şi alte probleme legate de parcări, poduri şi piste de biciclete. Am primit răspunsuri încurajatoare”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că Primăria pregătește proiecte cu finanțare europeană de 39,1 milioane de euro care ar urma să fie depuse până în luna octombrie a acestui an la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est, menționând că proiectele vor fi selectate Autoritatea Urbană, o nouă structură care a fost înființată.

Documentele strategice, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) care pentru municipiul Suceava a fost dezvoltată și a fost trimisă la o primă discuție la ADR NE și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) care este finalizat și urmează să fie predat, sunt necesare pentru depunerea de proiecte la ADRNE, iar data începerii depunerii SIDU este 20 februarie 2017 și data închiderii depunerii este 21.08 2017, iar data limită de depunere a proiectelor 29.12.2017.(N.B.)


Intră acum și în grupul de