Parcarea publică din fața Hotelului Bucovina, reabilitată de municipalitatea suceveană


Intră acum și în grupul de

Parcarea publică din fața hotelului Bucovina din municipiul Suceava este reabilitată de municipalitate în condițiile în care toate parcările cu plată trebuie să fie modernizate.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat că parcarea care aparține Primăriei Municipiului Suceava din fața hotelului Bucovina, este reabilitată în acest moment.

„Am ales să începem lucrările de asfaltare din acest sezon cu această parcare deoarece nu a fost reabilitată de mult și, în plus, este o parcare care are sistemul de plată cu parcometru inclus deja”, a spus Harșovschi.

Parcarea are o suprafață de 1.650 mp și urmează să fie turnat un strat de uzură (B.A.16), respectiv 165 tone de asfalt.

Viceprimarul Harșovschi a anunțat, în urmă cu o săptămână, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că municipalitatea intenționează să introducă parcări cu plată în zonele reabilitate unde cu preponderență nu sunt zone rezidențiale.

Astfel,  în zona cuprinsă între Muzeul de Științe Naturale până la Banca Națională va fi parcare cu plată.

„E zonă reabilitată. Vrei să stai în zonă, dai un leu pentru o jumătate de oră după care pleci și lași pe altul. Nu lași mașina două-trei săptămâni cu anunț de vânzare pe ele așa cum s-a întâmplat”, a spus viceprimarul.

Viceprimarul a arătat că nu se intenționează introducerea de parcare cu plată în zonele rezidențiale.

„Nu poți impune unui om care stă acolo să plătească doi lei pe oră în condițiile în care alt sucevean care locuiește în altă parte nu plătește nimic pentru parcare”, a spus Harșovschi.

El consideră că nu este încă momentul pentru parcări de reședință plătite, menționând că a existat o perioadă în care a funcționat închirierea locului de parcare, dar că s-a renunțat din cauză că genera prea multe conflicte între proprietarii de mașini.

„Va trebui să găsim soluții să împăcăm pe toată lumea”, a spus viceprimarul.

Potrivit strategiei privin parcările din municipiul Suceava, se intenționează înființarea de parcări supraterane supraetajate cu până la 140 de locuri, dar și permise pentru rezidenți pentru parcarea pe stradă în zona de reședință.(N.B.)


Intră acum și în grupul de