Poliția Suceava a intensificat acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor rutiere cu implicarea bicicliștilor și a împărțit veste reflectorizante


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au dispus intensificarea acțiunilor de prevenire și combatere a evenimentelor rutiere cu implicarea bicicliștilor. Cu această ocazie au fost distribuite veste reflectorizante bicicliștilor, atât copii, cât și adulți.

Potrivit IPJ Suceava, multe dintre evenimentele rutiere înregistrate la nivelul întregului judeţ în ultimele zile au avut ca element de specificitate implicarea conducătorilor de biciclete, iar în unele cazuri aceştia au suferit leziuni şi vătămări.

Astfel, polițiștii suceveni au intensificat acţiunilor de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere cu implicarea biciclştilor și au desfăşurat activităţi de informare şi responsabilizare a participanţilor la trafic.

În cadrul unei acțiuni pe linia combaterea nerespectării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice a bicicliştilor, ce a avut loc în după-amiaza zilei de marți, 25 aprilie, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava a aplicat 151 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 37.365 lei.

„Bicicliştilor le-au fost aplicate 85 de sanţiuni, iar conducătorilor de mopede 6 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, în cadrul acţiunii au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost fost constatate 3 infracţiuni la regimul rutier”, a menționat sursa citată.

În paralel, poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, dar şi poliţiştii de proximitate şi cei de la nivelul Secţiilor de poliţie rurală au desfăşurat   activităţi  preventive în special pe raza localităţilor din zona DN 17. Au fost distribuite materiale preventive tinerilor identificaţi pe drumurile publice din localităţile Şcheia, Stroieşti, Ilişeşti, Păltinoasa.

Au fost oferite copiilor, dar şi adulţilor identificaţi mergând pe biciclete, 30 de veste reflectorizante, dar şi alte materiale preventive.

Mai mult, polițiștii le-au explicat bicicliştilor care sunt pericolele la care se expun nerespectând legislaţia rutieră.

Pentru ca bicicliştii să conducă în siguranţă pe drumurile publice, poliţiştii reamintesc următoarele:

–           Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani.

–           Se recomandă ca bicicliştii să poarte cască de protecţie şi elemente reflectorizante.

–           Bicicleta trebuie să fie prevăzută cu sistem de frânare eficient, sistem funcţional de direcţie, elemente reflectorizante.

–           Bicicliştii trebuie să cunoască şi să respecte regulile rutiere. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de