Concurs de scrisori de Ziua Mondiala fara Tutun


Intră acum și în grupul de

Ziua Mondiala  fara Tutun, marcata în fiecare an la data de 31 mai, ofera cadrul informarii si sensibilizarii populatiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, practicile companiilor producatoare de tutun, demersurile forurilor internationale privind lupta împotriva raspândirii bolilor asociate consumului de tutun, precum si cu privire la dreptul fiecaruia dintre noi de a trai sanatos, precizeaza coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Suceava, Angelica Cîmpan.

Sloganul propus pentru acest an de Organizatia Mondiala a Sanatatii, cu prilejul Zilei Mondiale fara Tutun este: ,, Tinerete fara tutun”.

Campania nationala are ca metoda/ tehnica de atingere a rezultatelor organizarea unui concurs de scrisori deschise, de 500-1000 cuvinte, având ca tema ,, Tinerete fara tutun” si adresat adolescentilor si tinerilor cu vârsta cuprinsa între 14-16 ani din liceele din mediul urban.

La nivel local,  coordonatorul acestei campanii este Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Suceava. Cei doi parteneri vor facilita implementarea concursului la nivelul liceelor, pe durata unei ore de dirigentie, profesorul diriginte fiind profesionistul- resursa care va monitoriza scrierea acestei scrisori de catre elevi si adresata la alegere: altor adolescenti si tineri, producatorilor de tutun, decidentilor politici, parintilor, jurnalistilor, realizatorilor de emisiuni radio-tv, producatorilor si regizorilor de film si teatru, firmelor de publicitate care produc reclame TV, organizatiilor ecologiste, patronilor de cluburi si discoteci, sportivilor, managerilor societatilor de transport public, opiniei publice.

Durata recomandata pentru elaborarea scrisorii va fi de 45 minute si va fi subliniat accentul pus în jurizare pe creativitate, originalitate, evitarea mesajelor cu continut agresiv.

„Autorii scrisorilor pot fi: adolescentul sau tânarul în mod individual, un grup de adolescenti împreuna sau nu cu profesorul diriginte. Campania va fi implementata în perioada 5 mai-16 mai 2008, scrisorile fiind trimise prin posta sau prin email la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Suceava, str. P. Rares nr. 5, et 2  sau [email protected].

În perioada 20.05- 26.05.2008, la Bucuresti, un juriu format din experti în domeniul adictiilor, medici, psihologi, filologi, reprezentanti ai ONG, voluntari si jurnalisti, va selecta primele scrisori care vor fi premiate în cadrul conferintei de presa din data de 27 mai 2008, organizate la  Palatul Parlamentului. Scrisorile premiate vor fi publicate pe pagina web a Agentiei Nationale Antidrog si în alte materiale informative, iar autorii premiati vor primi titlul de ,, consilier în campanii antitutun’’, ei participând direct în elaborarea, implementarea si monitorizarea campaniilor viitoare nationale sau locale ale Agentiei Nationale Antidrog”, precizeaza coordonatorul CPECA Suceava, Angelica Cîmpan. 


Intră acum și în grupul de