Peste 2.000 de comprimate de medicamente eliberate doar cu rețetă, ridicate în urma perchezițiilor în cazul administrării unor substanțe din categoria stupefiantelor unor copii de 4 și 15 ani


Intră acum și în grupul de

Peste 2.000 de comprimate de medicamente eliberate exclusiv în baza unor rețete speciale, registre, acte, prospecte și rețete medicale au fost ridicate în urma perchezițiilor efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.CO.T. din Suceava într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru administrare de droguri de mare risc unei persoane, fără drept și deținerea de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în urma celor trei percheziții, efectuate la data de  24 aprilie a.c., de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava și procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, în Suceava, au fost ridicate aproape 600 de comprimate de xanax, o jumătate de sticluță de xanax lichid, circa 1.400 de comprimate și 24 de fiole de alte medicamente ce se eliberează pe bază de prescripție medicală.

De asemenea, au fost ridicate rețete speciale, registre, acte și prospecte medicale, documente cu valoare probatorie în cauză.

” Reamintim faptul că, perchezițiile au fost efectuate într-o cauză în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale și deținerea de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.

Ancheta în cauză a pornit de la o sesizare ce viza suspiciunea că la doi minori, le-ar fi fost administrate substanțe din categoria stupefiantelor.

În urma prelevării de probe biologice de la cei doi minori și a analizei acestora s-a evidențiat un rezultat pozitiv pentru opiacee și benzodiazepine.

Una dintre persoanele vizate de anchetă ar fi avut acces direct, prin prisma atribuțiunilor de serviciu, la rețete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic și este bănuită că și-ar fi administrat substanțe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale”, arată sursa citată.

Poliția Suceava mai precizează că perchezițiile au vizat atât locuința și biroului persoanei sus-menționate, cât și locuința unei alte persoane care ar fi ajutat-o la procurarea de medicamente ce conțin substanțe stupefiante sau psihotrope.


Intră acum și în grupul de