Trei contrabandiști au abandonat țigări în valoare de 33.000 de lei în zona localității Straja

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit în zona localității Straja țigări în valoare de 33.000 de lei abandonate de trei contrabandiști care au reușit să fugă pe teritoriul statului vecin.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că în dimineața zilei de 27 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 04.00, lucrătorii noștri au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, trei persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și s-au retras spre teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost luate măsuri de supraveghere a zonei fiind anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului”, arată Poroch-Serițan,

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit trei colete, învelite în folie de culoare neagră, ce conțineau 3.000 pachete țigări, marca Marble, în valoare de 33.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

”În continuare, lucrătorii noștri desfășoară activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, mai precizează purtătorul de cuvânt al STPF Suceava. (Irina Lițu)