Anunț oficial de la Cotroceni: Klaus Iohannis va veni în Bucovina și participă la o dezbatere cu 300 de aleși locali


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat, vineri, că președintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, o deplasare în Bucovina.

„Mai precis, la Suceava, al doilea județ al țării, o zonă cu un potențial foarte mare de dezvoltare”, a spus Dobrovolschi.

Ea a menționat că există obiective foarte clare ale vizitei, respectiv cunoașterea realităților locale, încurajarea autorităților.

„Sunt importante și aflarea și sprijinirea inițiativelor din zonă și, evident, cunoscând specificul zonei, sublinierea importanței prezervării tradițiilor și patrimoniului rural. Veți vedea că în cadrul deplasării este și un punct special dedicat acestui aspect”, a spus purtătorul de cuvânt.

Ea a menționat că președintele va efectua  o vizită și o întâlnire cu reprezentanții Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani.

„Această întâlnire va avea loc la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”, unul dintre cele mai noi și moderne aeroporturi regionale. Este o discuție care are scopul de a sprijini inițiativa și de a stimula întreprinderile mici și mijlocii, producătorii de acolo, din zona Suceava-Botoșani, care activează în sectorul bioeconomiei, siguranței alimentare pentru populație și protecția mediului”, a menționat purtătorul de cuvânt.

Ea a adăugat că ulterior, președintele va avea o întâlnire și va participa la o dezbatere cu peste 300 de aleși locali de acolo din regiune, din zonă.

„Este o dezbatere care se centrează pe ideea evidențierii problemelor cu care se confruntă aleșii locali, de fapt, autoritățile locale, pentru a lărgi puțin contextul discuției, dar, evident, și identificarea soluțiilor pentru aceste probleme, care vor fi aduse în discuție.Alte teme în cadrul dezbaterii: reforma administrației publice locale, continuarea procesului de descentralizare a serviciilor publice, situația infrastructurii, a resurselor publice, punerea în valoare a potențialului agroturistic al zonei, și aș puncta și faptul că acest eveniment este organizat de Consiliul Județean Suceava”, a spus Dobrovolschi.

Ea a adăugat că președintele va vizita două importante monumente istorice medievale din zonă. Este vorba despre mănăstirile Voroneț și Dragomirna.

„Sunt parte a patrimoniului mondial UNESCO și Președintele urmărește, prin acest demers, așa cum am precizat și atunci când v-am prezentat obiectivele vizitei, să sublinieze importanța restaurării și prezervării patrimoniului cultural al Bucovinei și să nu uităm de tradițiile comunității bucovinene, care, de asemenea, trebuie încurajate și păstrate”, a spus Dobrovolschi.


Intră acum și în grupul de