Amendă de 25.000 de lei și indisponibilizarea unui camion evaluat la 65.000 de euro pentru un transport ilegal de lemne depistat, joi seara, la Vatra Moldoviței

Un camion evaluat la 65.000 de euro ce transporta ilegal aproape 50 de mc de lemn de fag a fost confiscat cu tot cu încărcătură, iar firma care deține camionul a fost amendată cu 25.000 de lei pentru un transport ilegal de lemne.

Poliția Județeană Suceava a precizat că un echipaj de poliție din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice Suceava a oprit, joi seara, pentru control pe DN 17B pe raza comunei Vatra Moldoviţei, autoutilitara cu remorcă aparţinând unei societăţi comerciale din comuna Marginea, condusă de un bărbat de 29 de ani din aceeași localitate,  care transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat neconcordanțe privind cantitatea de material lemnos transportată și cea consemnată în avizele de însoțire, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor Ocolului Silvic Vama, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea totală de 48,19 m.c. lemn de foc de esență fag, faţă de 34,50 m.c. avizaţi prin documente.

În acest caz s-a procedat la confiscarea cantităţii de 48,19 m.c. material lemnos, în valoare de 7.200 lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vama, indisponibilizarea ansamblului auto în valoare de circa 65.000 euro și sancționarea contravențională a societății comerciale transportatoare cu amendă în cuantum de 25.000 lei, pentru „transportul de materiale lemnoase în mod repetat în baza aceloraşi avize de însoţire”.