Transport ilegal de lemn depistat în Gura Humorului. Lemn de 10.000 de lei confiscat, iar firma amendată cu 15.000 de lei

Un echipaj de poliție din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza oraşului Gura Humorului, autoutilitara cu remorcă aparţinând unei societăți comerciale din comuna Mănăstirea Humorului și condusă de un localnic de 28 de ani, care transporta material lemnos.

Întrucât existau neconcordanțe între datele înscrise în avizele de însoţire şi materialul lemnos transportat, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor Ocolului Silvic Gura Humorului, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta 39,95 m.c. lemn rotund de esență răşinoase, respectiv brad și molid și nu  43,81 m.c. lemn de brad, conform documentelor.

În acest caz s-a dispus confiscarea cantităţii de 39,95 m.c. material lemnos în valoare de circa 10.000 de lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului,  iar societatea comercială transportatoare a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 15.000 lei, pentru încălcarea prevederilor legale.

De asemenea și societatea comercială care a emis avizele de însoţire, a fost sancţionată contravenţional, pentru încălcarea prevederilor legale în ceea ce priveşte nerespectarea modului de emitere a avizului de transport a materialului lemnos. (N.B.)