Echipaje din România, Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Germania și China participă la ediția din acest an a concursului HARD & SOFT organizat de USV

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din  Suceava organizează, în perioada 15 – 20 mai a.c., cea de-a 24-a ediţie a Concursului Internaţional Studenţesc de Calculatoare HARD & SOFT. Competiția din acest an reunește 16 echipaje din România, Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Germania și China.

Potrivit unui comunicat de presă, Hard&Soft este un concurs adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri.

„Pe parcursul a 5 zile, echipe formate din câte 4 studenți vor încerca, iar unii vor și reuși, să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. O asemenea reușită solicită cunoștințe avansate din domeniile Ştiința calculatoarelor, Inginerie electronică și Automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare, și nu numai”, au transmis reprezentanții USV.

Aceștia au precizat că la ediția din acest an a concursului s-au înscris 16 echipaje – 9 echipaje din ţară (Cluj Napoca și Oradea cu câte un echipaj, București, Timișoara, Iaşi și Suceava cu câte 2 echipaje) şi 6 echipaje din exterior (Cernăuţi și Vinița – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova, Novi Sad – Republica Serbia, Ilmenau – Germania și Hebei – China).

În ceea ce privește jurizarea concursului, aceasta va fi realizată de Timothy HALL, Universitatea din Limerick, Irlanda – președinte, Ciaran MacNAMEE de la aceeași universitate,  Nela OLSAROVA și Nicolae FOICA de la ServiceXpert GmbH Munchen – Germania, Jean Michel DUTHILLEUL Universite Lille 1 – France, în calitate de membri.

Pe parcursul zilei de vineri, 19 mai, echipele competioare își vor prezenta sistemele realizate, urmând ca de la ora 16.00, în Aula din corpul E, să aibă loc festivitatea de premiere.

„Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, al Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava, Consiliului Judeţean Suceava, precum şi al unor firme care se implică în sprijinirea, încurajarea și afirmarea tinerelor valori prin competiție. Sprijinul acestora va contribui la reuşita acţiunilor propuse, frontul comun astfel creat aducând un surplus de imagine firmelor respective, facultăţii noastre şi, nu în ultimul rând, comunităţii ştiinţifice sucevene”, se mai arată în comunicatul transmis de USV.

Concursul HARD & SOFT a debutat în anul 1994, cu sprijinul profesorului John MILNER de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului pentru primele 9 ediții ale concursului. Începând cu anul 2003, coordonarea activității de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy HALL, de la Universitatea din Limerick, Irlanda. Concursul Hard&Soft a devenit o competiție internațională de prestigiu, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești. De-a lungul anilor, au participat echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanţi ai mai multor universități partenere din Europa. Până astăzi, peste 3000 de studenți s-au confruntat la Suceava, în încercarea de a soluţiona provocări tehnice spectaculoase. (Mihaela Tcaciuc)

 

 

loading...