Flutur către Iohannis: Luați-mi pixul de împărțit bani pentru că trebuie să existe formule clare. CJ trebuie să coordoneze strategii


Intră acum și în grupul de

Președintele  Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus miercuri, în cadrul întâlnirii cu președintele României Klaus Iohannis că nu dorește ca președintele de consiliu județean să împartă bani, considerând că această instituție trebuie să coordoneze strategii zonale și regionale.

„Nu doresc să împart bani. Luați-mi pixul de împărțit bani că trebuie să existe formule clare și nu subiectivismul unor persoane. Să avem pârghii, mă refer la Consiliile județene, pentru coordonarea acelor strategii zonale și regionale”, a spus Flutur.

El a arătat că județul Suceava are 560 de proiecte prin PNDL de 600 de milioane de euro și că acum se așteaptă „sentințele” de la București pentru evaluarea lor.

Flutur a spus că în județ sunt 224 de școli care au depus proiecte pe PNDL cu finanțări de 70 de milioane de euro și consideră că acestea sunt o prioritate și consideră că autoritățile centrale ar trebui să se consulte cu județele privind aceste proiecte de modernizare a școlilor.

El a mai declarat că județul Suceava are proiecte de apă-canal, iar prin proiectele depuse se încearcă dublarea populației racordate la aceste utilități.

„Nu prea ne-a întrebat nimeni de Master Planul județului și ar trebui ca ministerele care avizează proiectele să ceară un aviz al Master Planului pe utilități”, a spus Flutur care a arătat că există riscul ca lucrări să nu fie racordate la rețea pentru că nu sunt în Master Plan.

El a mai spus că simte că este nevoie de o corelare între PNDL și POR pentru a se realiza proiecte complementare și să nu se suprapună astfel de proiecte.

”Trebuie să fim consultați pe partea de strategie”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de