Instalatia de amoniac a Patinoarului artificial a fost dezactivata


Intră acum și în grupul de

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit miercuri dimineata, la ora 08:20, cu o autospeciala, pentru monitorizarea zonei Patinoarului din municipiul Suceava pentru dezafectarea instalatiei de amoniac si asigurarea protectiei personalului cu aparate cu aer comprimat.

Reamintim ca pe data de 4 mai, seara, la ora 21:27, Grupa operativa din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, sub comanda Inspectorului Sef, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Suceava, Garda Nationala de Mediu, Agentia de Protectie a Mediului, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Suceava si Politia Comunitara  Suceava s-au deplasat la patinoarul artificial dupa ce s-a constatat un miros de amoniac de la apa amoniacala aflata în basa de retentie ce a fost diluata, urmând a fi ridicata pentru neutralizare. Aceasta nu prezenta pericol pentru populatie, iar concentratiile de amoniac în aer nu au depasit valorile prevazute de normele în vigoare.

Precizam ca înainte de Sarbatorile Pascale, la patinoarul artificial s-au constatat scurgeri la un rezervor de amoniac, fiind solicitata o masina de la uzina din Tg. Mures pentru scoaterea acestuia.


Intră acum și în grupul de