Expozitia de pictura „Lumina nordului” la CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Scoala Populara de Arta organizeaza vineri, la ora 14, la etajul II al CJ, expozitia de pictura a participantilor la cea de-a doua editie a Taberei de arta plastica “Lumina Nordului”.

Potrivit directorului scolii, Petru Horvat, cu aceasta ocazie va fi lansat si albumul cu toate lucrarile realizate de participantii din 14 judete, fiecare având câte doua lucrari, si regulamentul urmatoarei editii a taberei, care se va desfasura în perioada 16-22 iunie, locatia nefiind înca stabilita.

Este prima expozitie organizata de la începutul taberei, intentionându-se ca ea sa devina itineranta, din toamna, când va pleca în localitatile de provenienta a participantilor.

Primul traseu va fi Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Cluj, Târgu Mures, Bacau, Iasi si apoi Suceava. “Suntem singura scoala care organizeaza o astfel de tabara pentru elevii scolilor de arta. La anul speram sa devina internationala, vrem sa facem invitatii si în alte tari, pentru a vedea ce se întâmpla si în alte spatii geografice, ce scoli sunt acolo, si pentru a crea o punte de legatura între artistii nostri si cei din strainatate”, a declarat Petru Horvat.


Intră acum și în grupul de