Primăria Suceava cumpără 10 biciclete electrice pentru polițiștii locali cu aproape 600.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Licitația pentru bicicletele electrice care vor fi folosite de polițiștii locali din municipiul Suceava a fost finalizată, a anunțat, joi, primarul Ion Lungu care a menționat că firma câștigătoare este Wind Technologies din București.

 

El a spus că în competiție au fost firma Loyal Suceava și Wind Technologies din București.

Valoarea de pornire a licitației a fost de 685. 632 de lei și a fost adjudecată de firma Wind Technologies cu 586.996 de lei.

Bicicletele electrice sunt achiziționate cu fonduri alocate prin programul de cooperare româno-elvețian, care mai prevede și instalarea de sisteme de încărcare care să fie prevăzute cu panouri fotovoltaice.

Primarul a menționat că locul de garare al bicicletelor electrice va fi amenajat la sediul Centrului de Promovare a Tradițiilor Populare unde va fi instalat sistemul de încărcare.

„E bine că încă un proiect cu fonduri elvețiene s-a finalizat”, a spus Ion Lungu.

Bicicletele electrice și sistemul de încărcare sunt achiziționate prin proiectul „Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde” depus de Primăria Suceava prin Programul de Cooperare Elvenţiano-Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

 

Prin același proiect, urmează să fie achiziţionate de vehicule electrice pentru dotarea parcului auto al municipiului Suceava, între care 11 autoturisme, două furgonete, o automăturătoare şi o autocisternă.

Tot prin proiect se  vor construi 14 de puncte de încărcare standard şi tot atâtea pentru încărcare rapidă şi se vor amenaja 56 de locuri de parcare pentru vehicule electrice.

Licitația pentru achiziționarea acestor autoutilitare electrice a fost reluată după ce oferta depusă a fost neconformă. (N.B.)


Intră acum și în grupul de