Ion Lungu: Voi notifica Thermonet să-și îndeplinească obligațiile de investiții asumate prin contract


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, joi, că va notifica firma de distribuție și transport a energiei termice, Thermonet SRL, să-și îndeplinească obligațiile de investiții asumate prin contract.

„Voi trimite o hârtie oficială la Thermonet să-și îndeplinească obligațiile din contract, acele investiții care trebuie să le facă”, a spus primarul.

El a menționat că, din păcate, și Primăria Suceava nu și-a onorat obligațiile asumate, respectiv nu a predat întreaga rețea de transport și distribuție, pompele și o porțiune din conducta magistrală fiind în proprietatea Termica SA care este în faliment, iar municipalitatea a blocat prin instanță vânzarea acestor active în condițiile în care municipalitatea vrea să le preia la prețul din contabilitate.

„Astăzi, dacă cei de la Thermonet vor să rezilieze contractul îl reziliază fără nici un fel de problemă pentru că până la 31 decembrie 2016 trebuia să le punem la dispoziție toate instalațiile ceea ce nu s-a întâmplat”, a spus Lungu.

Primarul Ion Lungu a mai declarat că în ședința ordinară din această lună a Consiliului Local Suceava va repune în discuție proiectul de reducere cu 62 de lei a subvenției pentru gigacaloria produsă în regim centralizat în municipiu.

El a spus că proiectul a fost respins în ședința din luna aprilie din cauza voturilor consilierilor PSD, dar a menționat că mai mulți aleși locali PSD i-au spus că sunt de acord cu această reducere a subvenției, fiind încrezător că proiectul va fi votat în prima ședință.

Liderul organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat de mai multe ori că este necesar ca primarul Ion Lungu să acționeze în interesul sucevenilor și nu al firmelor de termie și că trebuie să ceară punerea în aplicare a investițiilor de 5 milioane de euro asumate prin contract.

El a atras atenția că în proiectul de reducere a subvenției pentru energia termică, în expunerea de motive, primarul Ion Lungu argumentează că trebuie să se vină în sprijinul Thermonet.

„Dacă ar fi venit cu o argumentație că cei care primesc subvenție o primesc din banii tuturor sucevenilor, ar fi fost altceva. Argumentația lui Ion Lungu e că trebuie să venim în sprijnul Thermonet. Primarul Sucevei trebuie să înțeleagă că el trebuie să fie avocatul sucevenilor nu a unui operator privat care, întâmplător, este același cu producătorul de energie. Mai avea un pic și plângea de necazurile celor de la Thermonet și Bioenergy. Sunt operatori importanți care trebuie să respecte contractele cu Primăria Suceava”, a spus Cușnir care a menționat că Thermonet s-a obligat să facă investiții de 5 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de