Acuzatiile de fascism aduse de PSD, respinse vehement de catre PD-L


Intră acum și în grupul de

Sociologul Dan Dascalu, candidat al PD-L pentru Consiliul Judetean Suceava, a apreciat joi, drept „o manipulare grosolana” legatura facuta de PSD Suceava între actiuni de tip fascist si actiunea organizata duminica, de senatorul PD-L Gheorghe Flutur, la Bucsoaia, si care a fost intitulata „Hora Bucovinei”. Dan Dascalu a spus ca, într-adevar, senatorul Gheorghe Flutur, a facut la momentul declansarii festivitatilor, referire la o întâlnire organizata, în urma cu 71 de ani, în acelasi loc, si tot de Duminica Tomei, cu Regele Carol al II-lea si cu Teofil Sidorovici, seful Strajeriei, dar ca acesta, în discurs,  s-a referit la un fapt istoric, care se afla „în mentalul colectiv”. Universitarul a aratat ca Teofil Sidorovici a ajuns seful Strajii Tarii, organizatie înfiintata în 1937, dar ca el nu poate fi considerat un fascist, pentru ca aceasta organizatie nu a fost una de tip fascist, ci o „miscare de tineret regalista”. Dan Dascalu a mai mentionat ca nici Carol al II-lea nu a fost un fascist, ci a instaurat un stat autoritar si a încercat sa imite anumite forme ale fascismului italian. „PSD manipuleaza pentru ca trage o concluzie eronata pentru a face o legatura imposibila între doi oameni care militeaza pentru democratie, cu o pretinsa legatura cu o miscare ce nu a fost fascista”, a afirmat sociologul sucevean.

La rândul sau, senatorul Gheorghe Flutur, a aratat ca PSD recurge la atacuri „mizerabile” pe care evita sa le comenteze, motivul fiind foarte simplu, frica de a nu pierde alegerile locale.

Reamintim ca PSD Suceava l-a acuzat, miercuri, pe senatorul PD-L Gheorghe Flutur, de tendinte de „reînviere a fascismului extrem”, aratând ca acesta a organizat, la Bucsoaia, o actiune în care „si-a asumat, fara echivoc, rolul de continuator al strajeriilor carliste” si cere conducerii PD-L sa se delimiteze de acesta actiune. Aproximativ 10.000 de persoane au participat duminica, în Tabara Scolara Bucsoaia, din orasul Frasin, la „Hora Bucovinei”, actiune organizata de presedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, unde a fost invitat si prim vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan. 


Intră acum și în grupul de