Italianul Rosario Occhipinti care a comandat și asistat la incendierea garsonierei unei femei din Suceava, trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat, joi, că au dispus trimiterea în judecată a lui Rosario Occhipinti pentru șapte infracţiuni de instigare la distrugere și ucidere din culpă, iar pe Constantin Stancu pentru complicitate după ce italianul a plătit un bărbat să incendieze garsoniera din Suceava a unei femei, iar după producerea unei explozii executantul a fost grav rănit, fiind transportat de italian în această stare şi abandonat în faţa spitalului din Adjud unde a murit.

Potrivit rechizitoriului,  în cursul lunii septembrie 2014 italian Rosario Occhipinti i-a cerut lui Ionel Barbu (32 ani) din judeţul Ilfov să incendieze garsoniera, situată pe str. Dimitrie Cantemir din Suceava, aparținând unei femei de 46 de ani şi i-a oferit şi bani pentru această acţiune.

Astfel, în noaptea de 20 spre 21 septembrie  2015, în jurul orei 01:00, Barbu ajutat de un alt bărbat din Constanţa, a urcat cu o scară până în dreptul ferestrei întredeschise, de la camera locuinţei femeii şi a aruncat o sticlă cu lichid inflamabil având fitilul aprins, iar din cauza unei acumulări de gaz ca urmare a pierderilor de la butelia care alimenta aragazul, s-a produs o explozie în urma căreia bunurile din interior au ars în proporţie de 95%.

În urma incendiului au fost afectate mai multe locuinţe din scara blocului, valoarea totală a prejudiciului material cauzat fiind estimată la suma de 109.100 lei.

De asemenea, în urma incendiului produs, Ionel Barbu a suferit arsuri de gradul II-III pe aproximativ 43% din suprafaţa corporală şi a fost transportat de italian cu autoturismul şi lăsat la Spitalul Municipal Adjud unde a fost internat după aproximativ 2 ore şi 20 minute de la producerea arsurilor.

Bărbatul rănit a murit în 29 septembrie 2014 la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, moarte ce s-a datorat insuficienţei funcţionale multiple organo-sistemice survenită în urma arsurilor suferite.

Anchetatorii arată că italianul a prevăzut că prin transportarea rănitului pe o distanţă de aproximativ 200 kilometri cu o maşină în condiţii total improprii transportului unei persoane accidentate, aceasta ar putea să moară.

Totodată, procurorii arată că deşi nu a urmărit ca bărbatul să moară, Occhipinti a acceptat această posibilitate şi l-a abandonat în faţa Spitalului Municipal Adjud, după care şi-a continuat drumul spre Bucureşti, părăsind ulterior teritoriul României.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2014 la un bloc de locuinţe din municipiului Suceava, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că evenimentul a fost provocat intenţionat.

 

Explozia urmată de un incendiu s-a produs într-o garsonieră situată la al doilea etaj al unui bloc de locuinţe din municipiul Suceava, pompierii salvând cu scara mecanică zece locatari afectaţi de fumul şi gazele toxice degajate şi acordând primul ajutor pentru patru locatari intoxicaţi cu monoxid de carbon.

 

La sosirea pompierilor, incendiul era puternic, fiind degajate cantităţi mari de fum şi gaze toxice, iar din această cauză mai multe persoane cereau ajutor de la geamurile locuinţelor. Aceştia au fost salvaţi de pompierii militari, care au intervenit cu scări culisante şi o autoscară mecanică, în timp ce locatarii de la parter şi de la primul etaj, aproximativ 15 persoane, au reuşit să iasă din clădire înaintea sosirii militarilor.

 

Pe timpul intervenţiei, echipajele de pe ambulanţele S.A.J. au acordat primul ajutor medical pentru patru persoane cu simptome de intoxicaţie cu monoxid de carbon, iar trei dintre acestea, un tânăr în vârstă de 16 ani şi două femei de 22, respectiv 71 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.


Intră acum și în grupul de