(FOTO)Îndemnul lui Iohannis ca sucevenii să-și ceară drepturile are primul răspuns: Locuitorii din Crucea cer Guvernului asfaltarea DN 17 B printr-un protest inedit


Intră acum și în grupul de

Prima reacție la îndemnul lansat, miercuri, la Suceava de președintele României, Klaus Iohannis, a fost înregistrată, vineri, la Crucea, unde locuitorii au cerut dreptul la un drum național DN 17 B asfaltat.

Protestul locuitorilor a fost inedit, aceștia parcurgând cu mașinile traseul dintre Crucea și Chiril, având și diferite mesaje către autoritățile centrale cum ar fi Valea Bistriței=Valea Nepăsării, ori folosirea gropilor pentru plantarea unor răsaduri.

Locuitorii din zonă au lansat și o petiție online adresată ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, în care atrag atenția asupra stării  deplorabile în care se află DN17B pe tronsonul care leagă localităţile Rusca şi Crucea.

„Pentru locuitorii aceste zone este o situaţie apăsătoare. Este un ciclu anual care constă în împrăştierea de material antideparant(sare) pe timp de iarnă, după care în momentul în care începe sezonul de primăvară se trece la cârpirea gropilor, acest drum nefiind niciodată refăcut în întregime”, se arată în petiție.

Locuitorii din zonă arată că cel  mai apropiat oraş de aceste localităţi rurale este Vatra Dornei iar pentru o vizită la spital, plata unei rate bancare, deplasarea la gară, etc, locuitorii trebuie să se deplaseze către acest oraş fiind nevoiţi de fiecare dată să suporte calvarul provocat de  situaţia în care se află carosabilul.

„Suntem cetăţeni de bună credinţă, cu toate taxele auto achitate la zi, însă vă rugăm să ne aveţi şi dumneavoastră în vedere, ca reprezentant al statului în domeniul transporturilor. Gândiţi-vă la gradul de uzură care apare la autoturisme după 3-4 drumuri dus-întors, efectuate săptămânal pe aceasta rută descrisă mai sus”, se menționează în petiția adresată ministrului Transporturilor.

Semnatarii subliniază că acest tronson de drum este dat uitării de foarte mult timp, iar reabilitarea lui începe să devină un vis îndepărtat pentru locuitorii acestei regiuni.

„În stilul în care se degradează de la an la an, în curând îl vom putea scoate din circuitul naţional de infrastructură şi-l vom putea trece la categoria vulcani montani”, se precizează în petiție.

Protestul a fost susținut și de primarul PSD al comunei Crucea, Dorin Rusu, care a fost prezent, miercuri, la întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu administrația locală suceveană în cadrul căreia, președintele României a recomandat sucevenilor să își ceară drepturile.

„Dacă nu vă veți cere dreptul legitim ca al doilea județ al țării, probabil că guvernanții vor uita în continuare de dumneavoastră”, a spus Iohannis în cadrul întâlnirii.(N.B.)


Intră acum și în grupul de