Spital pentru boli de plămâni în parteneriat cu investitori din Germania, proiect al lui Gheorghe Flutur pentru terenul de la Păltinoasa unde Nechifor propunea parc de aventură


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV, că intenționează ca în zona Păltinoasa, unde Consiliul Județean Suceava deține 96 de hectare de terenuri forestiere,  pe locul unei foste unități militare, să fie realiazată o clinică, investiție în parteneriat public- privat cu investitori din Germania.  

Flutur a spus că pentru terenul de la Păltinoasa se discută în prezent cu posibili parteneri germani construcția unui spital pentru boli de plămâni.

„Pe terenul de la Păltinoasa, (ne gândim n.r.) să facem un spital de boli de plămâni. Că discut cu nemții acum pe această chestiune acolo. Nu știu ce va fi. Parteneriatul public privat mă îndeamnă să fac ceva dacă nu am bani”, a spus Flutur care consideră că în condițiile în care administrația nu are fonduri la dispoziție pentru investiții este benefic parteneriatul public –privat prin care investitorii, din Germania, Olanda, sau din alte țări să realizeze investiții.

El a spus că ar fi bine dacă s-ar face o clinică în județ cu o specializare foarte profundă.

„Avem și spitalul nostru, dar eu sunt adeptul că orice este în concurență este binevenit”, a spus Flutur.

Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, lansase un proiect de realizare a unui parc de aventură la Păltinoasa, dar proiectul a fost blocat din cauza prevederilor din legislația silvică privind administrarea terenurilor forestiere.

Proiectul prevedea că actualele facilităţi existente, clădirile, dar şi linia de cale ferată îngustă vor fi modernizate şi integrate în noul concept de parc de aventură, care va include o zonă pentru copii, river rafting, tiroliană, paint ball, turism extrem, dar şi o zonă de safari cu animale, aclimatizate zonei, care vor trăi în semi-libertate.

În acest parc se intenționa amenajarea de structuri de cazare şi de alimentaţie publică, un amfiteatru cu scenă pentru spectacole tematice, sau replica unui sat bucovinean unde turiştii vor putea vedea o parte din meseriile tradiţionale şi diverse obiceiuri.


Intră acum și în grupul de