Gabriela Doroftei (CSM Suceava), Gabriel Bularda (CSM Dorna) și Cătălin Tocilă (LPS Suceava) vor reprezenta România la campionatele balcanice, europene și mondiale de alergare montană


Intră acum și în grupul de

Trei suceveni s-au situat pe primele poziții, sâmbătă, în cadrul Concursului național de selecție de alergare montană ce a avut loc la Vatra Dornei.

Gabriela Doroftei, obtinând medalie la un concurs în Italia

Astfel, juniorii Gabriela Doroftei (CSM Suceava), Gabriel Bularda (CSM Vatra Dornei) și Cătălin Tocilă (LPS Suceava) vor participa în data de 10 iunie la  Campionatul Balcanic de alergare montană care are loc în localitatea Teteven-Bulgaria, în data de 8 iulie la Campionatul European de alergare montană ce se desfășoară la Kamnik , în Slovenia , iar în data de 30 iulie la Campionatul Mondial de alergare montană care se va organzia la Premana în Italia.

În urma selecției organizate la Vatra Dornei, primii clasați la junioare -4 kilometri au fost pe primul loc Gabriela Doroftei (CSM Suceava) urmată de Iulia Zudor ( CSM Cluj-Napoca) și Alexia Hecico ( LPS Baia-Mare).

La juniori- 8 kilometri, pe primul loc s-a clasat Gabriel Bularda (CSM Dorna Vatra-Dornei), pe locul al doilea Peter Herman (CSS Mediaș) ia pe al treilea loc a ajuns Cătălin Tocilă (LPS Suceava).

La senioare-8 kilometri, pe primul loc s-a clasat Adela Băltoi (CS Pandurii Târgu-Jiu), urmată de Mihaela Ciovete (CS Pandurii Târgu-Jiu) și de Ana Hecico (CSM Baia-Mare)

La categoria seniori- 12 kilometri, primul loc a fost obținut de Cătălin Atănăsoaie (SCM Bacău), urmat de Bogdan Damian și Nicolae Bălan, ambii de la CSM Cluj Napoca.

Cristian Prâsneac, antrenor la CSM Dorna Vatra-Dornei a declarat că acest concurs s-a desfășurat pe un traseu ce a pornit din parcarea din stația de plecare Teleferic, pe strada Negrești pe traseul de biciclete montan până la punctul de sosire Teleferic.

„Acest concurs a fost criteriu de selecție pentru Reprezentativa României pentru campionatele balcanice, europene și mondiale de alergare montană. Acestă acțiune a fost organizată de Federația Română de Atletism, CSM Dorna Vatra-Dornei, Primaria Municipiului Vatra-Dornei ,Vatra-Dornei Tineret și Salvamont Vatra-Dornei”, a menționat Prâsneac.


Intră acum și în grupul de