Handbal, Liga Nationala : Ultimul „val” la malul marii


Intră acum și în grupul de

HCM Constanta – CS Universitatea Suceava, duminica, ora 11.45

Dupa un sezon în care a impresionat prin rezultate si evolutii, CS Universitatea Suceava se va deplasa pe litoral, acolo unde mai are de trecut un singur obstacol, HCM Constanta. Campioana din sezonul trecut si vicecampioana actualei editii a Ligii Nationale, gruparea lui Vasile Stânga joaca doar pentru palmares si onoare, în timp ce handbalistii lui Petru Ghervan au nevoie de cel putin un punct pentru a prinde Cupa Challenge, fara a depinde de jocul rezultatelor sau de scorul din finala acestei competitii europene.

Tehnicianul universitarilor este convins ca partida de la Constanta va fi dificila, dar nu exclude faptul ca elevii sai ar putea obtine un rezultat pozitiv. Totodata, Petru Ghervan crede ca meciul dintre CS Odorhei si Minaur Baia Mare, de rezultatul caruia depinde clasarea echipei sale pe locul 5, în cazul unui esec la Constanta, se va juca pe teren. Fara probleme medicale, sucevenii sunt pregatiti sa mai rapuna un nume mare din handbalul românesc. Extrema Florin Dospinescu crede ca jocul de la malul marii este „cel mai bun prilej de a recapata onoare dupa esecul cu UCM Resita”.

Ultima etapa a Ligii Nationale a început cu partida dintre formatia lui Aihan Omer si Dinamo, meci încheiat la egalitate, scor 33-33 si va continua cu celelalte sase întâlniri de duminica. Confruntarea dintre HCM Constanta si Universitatea Suceava va fi oficiata de brigada bucuresteana Blas/Gherghisor si va începe de la ora 11.45.

Partida de la Constanta nu va fi ultimul meci oficial din acest sezon pentru Bibirig&Co, ei mai având de jucat cel putin un meci din Cupa României. Daca termina pe locul 5, CS Universitatea va juca împotriva Stiintei Bacau, în timp ce locul 6 i-ar aduce ca adversar pe UCM Resita.
Iata programul complet al ultimei runde: UCM Resita – Dinamo Baumit Bucuresti 33-33 (18-16), HCM Constanta –  CS Universitatea Suceava, Romvag Caracal – Poli Izometal Timisoara, Stiinta Bacau – Steaua MFA Bucuresti, HC Odorhei – HC Minaur Baia Mare, CSM D&C Oradea – Energia Pandurii Tg. Jiu, Uztel Ploiesti – CSM Medgidia. 


Intră acum și în grupul de