ANM anunță că de marți seara vremea se răcește puternic și se așteaptă brumă în nordul țării, iar la munte lapoviță

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo valabilă de duminică după amiaza până marți seara privind accentuarea instabilității atmosferice, urmând să se înregisteze furtuni, iar din noaptea de marți spre miercuri vremea se va răci astfel că miercuri dimineața în nordul țării va fi brumă, iar la munte se așteaptă lapoviță.

Potrivit ANM în intervalul menţionat vor fi perioade de timp, îndeosebi pe parcursul după-amiezelor și al serilor, în care instabilitatea atmosferică  va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, estul și centrul țării, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Meteorologii notează că în noaptea de marți spre miercuri (9/10 mai) și în cursul zilei de miercuri (10 mai), vremea va deveni rece, temporar va ploua în jumătatea de sud-est a țării, la munte precipitațiile vor fi mixte, iar dimineața, mai ales în nordul și centrul țării, local se va produce brumă.