Tăieri ilegale depistate de Garda Forestieră Suceava prin aplicația „inspectorul pădurii” într-o pădure din zona Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava a depistat tăieri ilegale de lemn făcute în cursul iernii trecute într-o pădure din zona Vatra Dornei a cărui proprietar a murit, iar moștenitorii nu au încheiat un contract de pază.

Potrivit inspectorului șef Mihai Gășpărel, Garda Forestieră Suceava verifică constant alertele privind starea pădurii furnizate de aplicația www.inspectorulpadurii.ro.

Astfel, în urma unei astfel de verificări, a fost identificată în zona Vatra Dornei o suprafață de pădure de 1,05 ha în care s-au găsit 31 de cioate provenite din tăieri ilegale.

„Apreciem că tăierea ilegală de arbori a avut loc în iarna 2016-2017. Volumul arborilor tăiați ilegal este de peste 35 mc, iar valoarea acestora este de peste 7200 lei”, a precizat Gășpărel.

El a menționat că proprietarul pădurii respective este decedat, iar moștenitorii acestuia nu au încheiat un contract de pază cu un ocol silvic autorizat.

„Garda Forestieră Suceava a depus la instituțiile abilitate o sesizare penală privind tăierea fără drept de arbori și continuă verificările atât pentru identificarea și sancționarea tuturor moștenitorilor  pentru neasigurarea  serviciilor silvice cât și pentru a urmări traseul lemnului tăiat ilegal”, a adăugat Gășpărel.

Totodată GF Suceava precizează că  instituțiile abilitate urmează să identifice autorii tăierii ilegale de masă lemnoasă și să aplice sancțiunile corespunzătoare.(N.B.)


Intră acum și în grupul de