Gheorghe Flutur, de Ziua Europei: Este ziua în care trebuie să vorbim despre schimbările aduse prin aderarea la UE, dar și despre proiectele de viitor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că Ziua Europei, care se serbează în data de 9 mai este ziua în care trebuie să se vorbească despre schimbările aduse prin aderarea României la Uniunea Europeană, dar și despre proiectele de viitor și accelerarea absorbției de fonduri europene.

„Ziua Europei nu înseamnă doar ziua de naștere a proiectului european, ci este ziua în care trebuie să vorbim despre schimbările aduse comunităților locale și avantajele pe care le are fiecare locuitori prin aderarea României la Uniunea Europeană”, a decalarat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a subliniat că în ultimii zece ani au fost implementate numeroase proiecte publice sau private cu finanțare europeană în județul Suceava și crede că în viitor sunt prioritare proiecte  de modernizare a infrastructurii de transport, de educație, reabilitarea de clădiri de patrimoniu, a infrastructurii de turism, sau finanțarea de proiecte pentru prevenirea inundațiilor,  dar că sunt necesare crearea de submăsuri noi în cadrul programelor existente pe domeniile unde solicitările sunt mari.

Flutur a mai declarat că este necesară finalizarea aprobării ghidurilor de finanțare a proiectelor, dar că e nevoie de măsuri prin care să se poată finanța proiectele orașelor mici sau monoindustriale.

Mai mult, președintele Consiliului Județean Suceava a precizat că se impune ca Guvernul să aplice o strategie urgentă pentru cadastrarea României pentru a se evita situația ca din 2018 fermierii să nu mai poată primi subvenții.
Gheorghe Flutur consideră că Guvernul va trebui să aibă de urgență întâlniri cu beneficiari ai fondurilor UE pentru a se elimina blocajele și a fi crescută absorbția de fonduri europene.(N.B.)

Intră acum și în grupul de