VIDEO Cultură de marijuana descoperită într-o locuință din Frătăuții Noi în urma unei acțiuni a DIICOT Suceava. Doi tineri au fost reținuți


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Suceava şi ai Direcţiei Operațiuni Speciale din Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au depistat o cultură de cannabis într-o locuință din Frătăuții Noi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu luna martie 2017, polițiștii antidrog și cei ai DOS sub coordonarea DIICOT Suceava  au investigat activitatea infracțională a doi tineri din judeţul Suceava, bănuiţi de cultivare de plante de cannabis.

Cei doi ar fi procurat din străinătate semințe de cannabis (marijuana), pe care le-ar fi cultivat la domiciliul unui dintre ei, „in-door”, urmând ca, odată ce plantele ajungeau la maturitate, să le recolteze cu scopul comercializării către persoane din anturaj sau pentru consum propriu.

În cursul zilei de luni  au fost efectuate trei percheziții domiciliare, pe raza comunei Frătăuții Noi și a municipiului Rădăuți, judeţul Suceava și au fost puse în executare două mandate de aducere.

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bunuri, înscrisuri și valori, o instalație complexă de cultivare a plantelor de canabis, constituită dintr-un cort special, un transformator electric și o lampă electrică cu bec, termometru electronic, un grinder metalic, un cântar electronic, 3 telefoane mobile, 5 cartele SIM, o pipă cu urme de canabis şi două hard-disk-uri. Au mai fost descoperite cinci ghivece cu plante de cannabis aflate la maturitate și un fragment de astfel de plantă de canabis (peste 950 grame în stare naturală, verde).

DIICOT Suceava arată că în acest caz există suspiciunea rezonabilă că Florin Dănuț Ștreangă a deținut la domiciliul său din comuna Frătăuții Noi, plante de cannabis pe care le-a cultivat beneficiind de sprijinul financiar al lui Iulian Zaharia din municipiul Rădăuți,  cu scopul comercializării lor.

„Aceste activități s-au concretizat în procurarea și montarea la domiciliul inculpatului Ștreangă Florin Dănuț a unor instalații destinate cultivării in-door a plantelor de cannabis, fiind descoperite cinci plante de cannabis aflate în ghivece, precum și un fragment de astfel de plantă. S-a stabilit că plantele de cannabis erau în cantitatea de 950 grame în stare naturală (verde), iar fragmentul de plantă de cannabis era în cantitate de 0,91 grame, în ambele probe fiind pus în evidență Tetrahidrocannabinol, (THC), compus biosintetizat de planta Cannabis”, se arată în comunicat.

Cei doi tineri au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava pentru audieri, ulterior fiind reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile.(N.B.)


Intră acum și în grupul de