Inventatori ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au obținut trei medalii de aur și Trofeul EFI la Salonul Innova Barcelona 2017


Intră acum și în grupul de

Echipe de inventatori ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au obținut, săptămâna trecută, la Salonul Innova de la Barcelona trei medalii de aur și Trofeul și medalia Europe France Inventeurs.

Potrivit unui comunicat al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), echipe ale USV au participat, în perioada 4-6 mai, la Salonul INNOVA BARCELONA – 2017.

La acest salon au fost prezente echipe din zece țări, printre care Spania, Franța, Polonia, Rusia, Tailanda, Iran, Moldova și România care au expus 200 de proiecte inovative în domeniile energy & sustainablity, industry & industrial processes, lifestyle, leisure & culture, medicine & health, service & tourism.

Pe lângă universitatea suceveană, România a mai fost reprezentată de Universitatea Politehnica București, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Pitești și de cele mai importante institute de cercetare.

Inventatorii din USV, cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor și Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, au participat la salon cu trei invenții, acestea fiind selectate anterior, în baza unui amplu proces organizat de Ministerul Inovării și Cercetării. Cele trei invenții au câștigat medalii de aur  în cadrul competiției Eureka – The Word Exibition on Inventions, Research and New Technologies și un premiu special din partea Franței, decernate în cadrul ceremoniilor organizate  în  zilele de 4 și 5 mai, sub egida INNOVA BARCELONA.

Astfel, a fost obținută medalia de aur pentru invenția Motor rotativ cu ardere internă, inventatori: Ioan MIHAI și Elena-Daniela OLARIU; medalia de aur pentru invenția Actuator electrochimic hibrid, inventatori: Dorel CERNOMAZU, Ilie NIȚAN, Mariana Rodica MILICI, Dan Laurentiu MILICI, Ilie ROMANIUC, Constantin UNGUREANU, Ovidiu TANȚA și medalia de aur pentru invenția Actuator electrochimic hibrid, inventatori: Dorel CERNOMAZU, Leon MANDICI, Adrian GRAUR, Nicolae SOREA, Ilie NIȚAN, Laurentiu Dan MILICI, Mariana Rodica MILICI, Mihai RAȚĂ, Cristina PRODAN, Ilie ROMANIUC, Corneliu BUZDUGA.

Totodată, a fost obținut și Trofeul și medalia EFI – Europe France Inventeurs pentru invenția Actuator Solar.

Delegația care a asigurat prezentarea invențiilor USV la acest salon a fost formată din șef lucrări .dr.ing. Elena-Daniela OLARIU și șef lucrări dr. ing. Constantin UNGUREANU, cadre didactice ale Departamentului de Electrotehnică  din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. (NB)


Intră acum și în grupul de