FOTBAL. Liga III-a : Act de prezenta


Intră acum și în grupul de

Cetatea Târgu Neamt – Cetatea Suceava 3 – 0 (2 – 0)

Elevii lui Marian Pana si-au luat adio de la maidanele Ligii a III-a cu o înfrângere, scor 0-3, pe terenul formatiei Cetatea Târgu Neamt.

Amenintate de spectrul retrogradarii, gazdele au intrat mult mai determinate în teren si Chiriac reuseste deschiderea scorului înca din minutul 5, dupa ce a profitat de o bâlbâiala a defensivei sucevene. Oaspetii au replicat prin Celpan, care a încercat poarta cu un sut cu pamântul, deviat in extremis de portarul advers. Minutul 15 aduce o noua sansa în dreptul echipei vizitatoare, dar lobul lui Homneac din afara careului rateaza de putin tinta. Nemtenii echilibreaza balanta ocaziilor – în minutul 33 când Botez trece pe lânga majorarea scorului cu o executie din lovitura libera, respinsa de sub transversala de portarul Viorel Gheorghe. Golul a picat la urmatoarea faza de joc, când Afloarei reia nestingherit în plasa o minge centrata din corner si gazdele îsi dubleaza avantajul de pe tabela. Finalul primei reprize a apartinut echipei sucevene, dar Homneac prefera o scarita în locul unui sut în forta, la o faza în care a scapat singur cu goalkeeperul advers.

Actul secund a debutat cu un moment controversat, oaspetii solicitând penalti la o atac în suprafata de pedeapsa asupra aceluiasi Homneac. Centralul întâlnirii nu se lasa însa înduplecat si îi acorda atacantului sucevean cartonas galben pentru simulare. „Galben-albastrii” au pastrat initiativa, iar Cojenel rateaza o sansa imensa de a reduce din diferenta în minutul 65, la o patrundere frontala prin centrul apararii nemtene. Mijlocasul oaspetilor avea sa fie imitat câteva minute mai târziu de Stanescu, care trimite pe lânga poarta o centrare excelenta venita de la Ailenei. Desi antrenorul Marian Pana a mizat totul pe ofensiva odata cu introducerea lui Colban, cea care a marcat a fost tot formatia gazda, Chiriac reusind dubla în minutul 87, în urma unui contraatac.

Ultimele secvente ale întâlnirii s-au desfasurat sub o ploaie torentiala, acompaniata de scandarile ironice ale galeriei sucevene la adresa favoritilor: „Ole, ole… ati apasat butoanele”.

Cetatea Suceava: V. Gheorghe – Bernard, Nicolau, Breniuc – Apetri, Cojenel, Onciu, Celpan, Stanescu – Homneac, Ailenei. Antrenor: Marian Pana. Au mai intrat: Colban, Moldovan si Lupu.


Intră acum și în grupul de