Handbal, Liga Nationala : Handbalistii lui Petru Ghervan au terminat campionatul pe locul 5


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea o obtinut calificarea în Cupa Challenge! 

HCM Constanta – CS Universitatea Suceava   35–28 (16–14)

Ceea ce în urma cu un an parea mai degraba o gluma, clasarea pe una dintre primele sase pozitii ale Ligii Nationale si calificarea într-o cupa europeana, s-a materializat duminica, când a avut loc ultima runda a editiei de campionat 2007-2008. CS Universitatea Suceava a pierdut la malul marii, scor 28-35, partida cu vicecampioana HCM Constanta, dar a terminat pe locul 5 în Liga Nationala, gratie victoriei obtinute de HC Odorhei în fata formatiei Minaur Baia Mare, principala contracandidata a sucevenilor pentru acest loc.

„S-au înregistrat din nou niste rezultate normale atât în ceea ce priveste meciul nostru de la Constanta, cât si partida Minaurului la Odorhei. Nu putem decât sa ne bucuram. Numai gândul ca în România mai sunt la ora actuala doar patru echipe mai bune decât noi ne obliga sa constientizam unde am ajuns. Cu toate acestea eu cred ca trebuie sa ramânem la fel de modesti cum am fost si pâna acum. Performantele obtinute în acest sezon sunt o premiera pentru sportul sucevean si eu cred ca trebuie sa încercam o dezvoltare pe orizontala a handbalului local. În ceea ce priveste participarea noastra în Cupa Challenge, putem spune ca ne bucuram de asta, dar nu trebuie sa uitam faptul ca vom avea abia primul contact cu o asemenea competitie. Trebuie ca în sezonul viitor sa gestionam cât mai bine atât campionatul intern, cât si Cupa Challenge”, a declarat Petru Ghervan la finalul meciului de la Constanta.  

Partida de pe Litoral a fost ultimul examen din acest sezon al studentilor suceveni. Siguri de obtinerea locului secund în actuala editie a Ligii Nationale, handbalistii gazda au jucat dezinvolt, dar replica universitarilor a fost pe masura. Dupa un sfert de ora de la începutul jocului, HCM Constanta conducea cu 6-5, iar cu cinci minute înainte de intrarea la vestiare avantajul gazdelor de pe tabela de marcaj avea sa creasca la doua goluri, scor 13-11. Dupa ce la pauza scorul a fost 16-14 pentru handbalistii lui Vasile Stânga, Bibirig&Co au pierdut teren în actul secund, când gazdele s-au distantat, scor 21-18 în minutul 35, respectiv 28-24 cu zece minute înainte de finalul partidei. Cu trei minute înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, constantenii conduceau cu 31-28, reusind pe final înca patru goluri, în timp ce ai nostri nu au mai punctat deloc. 

Pentru CS Universitatea au înscris: Adomnicai (6 goluri), Mitrea (5), Gavriloaia (4), Tutu (4), Bibirig (2), Chirut (2), Bursuc (2), Dospinescu (1), Ignat (1), Bradatan (1).

Dupa meci, Petru Ghervan a tinut sa mai adauge si ca si-a dorit sa foloseasca întreg lotul pe care l-a deplasat la Constanta, pentru ca „urmeaza meciul de joi, din Cupa României, unde avem nevoie ca fiecare jucator sa joace cât mai mult pe teren”.


Intră acum și în grupul de