Cușnir: Cele 108 camere de luat vederi montate în municipiul Suceava sunt ineficiente pentru că nu se pot identifica numărul auto sau chipul șoferului


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava, a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că sistemul de supraveghere video montat de municipiul Suceava printr-un proiect european este „complet ineficient”.

Cușnir a spus în cadrul emisiunii că speră ca în comuna Șcheia, unde urmează să se monteze un sistem de supraveghere video, pentru limitarea infracțiunilor comise, să fie instalate camere de luat vederi performante și nu ca cele din municipiul Suceava care sunt ineficiente.

„La Suceava, eficientul primar Ion Lungu a montat 108 camere de luat vederi care, deși pe bani europeni, sunt complet ineficiente. Adică, de pe camerele de luat vederi de la Suceava nu se poate identifica numărul auto și nici nu se poate focaliza pentru a se identifica chipul persoanei de la volan. Adică avem un proiect european cu 108 camere de luat vederi, dar în realitate nu avem nimic”, a spus Dan Ioan Cușnir.

La Suceava s-a inaugurat în mai 2011 primul sistem de supraveghere publică din municipiul reşedinţă de judeţ, care are ca principal scop creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii din oraş realizat prin POR– Planuri integrate de dezvoltare urbană. Sistemul are 72 de camere de luat vederi fixe şi 36 de camere mobile.

Valoarea totală a proiectului a fost de 2,46 de milioane de lei din care asistenţa financiară nerambursabilă a UE de 1,7 milioane de lei.

 


Intră acum și în grupul de