Incendiu urmat de explozia unei butelii la Veresti


Intră acum și în grupul de

În urma exploziei unei butelii, doua persoane au fost transportate joi, dimineata la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Potrivit ISU „Bucovina”  Suceava, joi, la ora 09:58 Detasamentul de pompieri Suceava împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Veresti au intervenit cu trei autospeciale si un modul SMURD pentru salvarea a doua persoane precum si pentru localizarea si stingerea unui incendiu urmat de explozie la gospodaria numitei Rodicai A., din localitatea Veresti.

Când echipajele au ajuns la fata locului, ardea violent acoperisul locuintei si bunuri de uz casnic, existând pericolul de propagare la trei gospodarii învecinate.

Astfel, focul a distrus acoperisul casei pe o suprafata de cca. 50 mp si bunuri casnice, pierderile materiale fiind estimate de proprietara la cca. 10.000 lei.

În urma cercetarilor s-a stabilit ca incendiul a fost provocat prin aprinderea unor gaze combustibile scapate din sistemul de alimentare a aparatului de gatit- aragaz.

Potrivit ISU „Bucovina” evenimentul s-a soldat cu vatamarea corporala a doua persoane, V. S., de 67 ani cu arsuri gradul I si II coapsa dreapta si A. R. L., în vârsta 39 ani cu plaga antebrat stâng . Acestora li s-a acordat primul ajutor medical si au fost transportati la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru investigatii amanuntite.  

Incendiul a fost stins în aproximativ o ora, pompierii reusind sa salveze casa si trei gospodarii învecinate, în valoare de cca. 50.000 lei.  


Intră acum și în grupul de