Flutur: Modernizăm drumurile Brodina-Ulma, Pojorâta-Izvoarele Sucevei. Am discutat cu Drumurile Naționale să modernizeze Suceava-Fălticeni, dar și Rădăuți-Sucevița și Rădăuți-Milișăuți


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că de la bugetul județean s-au alocat în acest an 30 de milioane de lei pentru lucrări la drumurile județene, arătând că s-au asfaltat porțiuni de drum între Mălini și Stânișoara, Horodniceni și Pocoleni și se lucrează la drumurile Brodina-Ulma și Pojorâta-Izvoarele Sucevei, dar în același timp ce ceru Companiei de Drumuri Naționale să modernizeze DN 2 între Suceava și Fălticeni, dar și porțiunile rămase neasfaltate anul trecut între Milișăuți și Rădăuți și între Rădăuți și Sucevița.

Flutur a spus că au demarat lucrările la drumul Brodina-Ulma până la frontiera cu Ucraina.

„Este vorba de o porțiune de circa 5 kilometri care mai întâi va fi pietruită, după care se va turna covor asfaltic”, a spus Flutur care a adăugat că a fost asfaltat și drumul Horodniceni – Pocoleni.

El a menționat că deja s-au asfaltat 4 kilometri de drum la Mălini spre Stânișoara, iar acum se pregătește modernizarea drumului care leagă Pojorâta de Izvoarele Sucevei.

„ Am făcut demersuri la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar în aceste zile încep lucrările de modernizare a drumului de la Milișăuți spre Rădăuți, de acolo de unde s-au oprit anul trecut în toamnă şi la porțiunea de drum care leagă Sucevița de Rădăuți”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai declarat că, în urma demersurilor făcute la Drumurile Naționale vor demara în curând lucrările de refacere a drumului DN2 care leagă municipiul Suceava de municipiul Fălticeni.

„Drumul arată jalnic şi am cerut insistent să se toarne covor asfaltic. Am promisiunea că acest lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare”, a spus președintele CJ Suceava.

Totodată, el a amintit că pentru modernizarea drumului județean Frasin-Broșteni a fost depusă de CJ Suceava o solicitare de finanțare prin PNDL- Programul National de Dezvoltare Locală, și și-a exprimat speranța că foarte repede vor începe lucrările și pe acest drum.

Consiliul Județean Suceava a alocat drumurilor județene, în bugetul pe 2017, suma de 30 de milioane de lei pentru investiții și întreținerea acestora.


Intră acum și în grupul de